Skocz do zawartości

[wieńce] odkrecanie wiencow

skco

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moze na poczatek znalazlem cos takiego

83b4f653206a5213m.jpg

ale problem zaczal sie juz w pierwszym punkcie bo u mnie po prostu nie ma zadnych srUbek...i z tad moje pytanie...jak odkrecic te wience

Napisano

Jaką korbę chcesz rozkręcić?

Jeśli nie ma śrubek to znaczy że jest nierozkręcalna. Więc raczej nic nie zdziałasz.

Napisano

chodzi mi o zdjecie tych trybow...czyli koronek lub wiencow jak kto woli

czy jak odkrecil bym korbe to razem z wiencami??

i w takim razie czy dal bym rade tego dokonac bez tego urzadzenia do zdejmowania korby...

• Mod Team
Napisano

To jest tak lepsze korby sa w pełni demontowalne czyli ramie i zebatki mozna rozebrac, w niektorych nawet ramie mozne rozkrecic.

W tych gorszych wszystko jest zespolone. Mozesz sciagnac korbe przy pomocy odpowiedniego sciagacza. Zeby tez mozna sciagnac ale musisz rozwiercic nity łaczace te zebatki i zastąpis jej srubami kominowymi takimi jak narysunku. Ale jezeli masz zuzyta korbe to polecał bym juz wymiane bo niewiem czy bys jakies zebatki dopasował

Napisano

no wlasnie kupilem sobie w sklepie rowerowym sciagacz za 15zl...wydatek maly a bede mial na lata :) czyli nie da sie zdjac samych zebatek...moze i nawet lepiej wymienie wszystko bo 1500km robi swoje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...