Namaste Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Witam Mam problem otóż nie mogę poradzić sobie z dobraniem planu to znaczy chcę trenować na rowerze by na wiosnę '10 wziąć udział w wyścigu a także troche biegać, ale oprócz tego chcę ćwiczyć na siłowni nie tylko nogi ale także resztę by "nabrać" troche Mam 18 lat wzrost około 175 waga 55 (tak tak wiem same kości) Na rowerze jeżdżę prawie codziennie trasy średnio 10-20km od roku czasu Biegam od wiosny Na siłowni nigdy nie ćwiczyłem:) Nie wiem jak to wszystko pogodzić by było ok:)
serav Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Może trochę ci pomogę. Od kilkunastu lat ćwiczę trójbój siłowy a ostatnio bardziej rekreacyjnie dzieląc go na jazdę rowerem. Na siłownię nie chodź częściej niż 3 razy w tygodniu. Podziel sobie tak trening by na jednej sesji wykonywać dwie grupy mięśniowe plus brzuszki. W dniu treningu na siłowni zrób sobie krótszą trasę rowerem rano a na siłownię idź późnym popołudniem lub po treningu na siłowni wybierz się krótką trasę rowerem. W dni nie treningowe na siłowni wykonaj dłuższą trasę. Pamiętaj aby po taki tygodniowym treningu zrobić sobie przynajmniej jeden dzień odpoczynku od roweru i siłowni jednocześnie. Aha i trening na siłowni nie dłuższy niż godzina. Krótki ale intensywny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.