Skocz do zawartości

[trening] bieganie, siłownia, rower

Namaste

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Mam problem otóż nie mogę poradzić sobie z dobraniem planu to znaczy chcę trenować na rowerze by na wiosnę '10 wziąć udział w wyścigu a także troche biegać, ale oprócz tego chcę ćwiczyć na siłowni nie tylko nogi ale także resztę by "nabrać" troche :D

Mam 18 lat wzrost około 175 waga 55 (tak tak wiem same kości)

Na rowerze jeżdżę prawie codziennie trasy średnio 10-20km od roku czasu

Biegam od wiosny

Na siłowni nigdy nie ćwiczyłem:)

Nie wiem jak to wszystko pogodzić by było ok:)

Napisano

Może trochę ci pomogę. Od kilkunastu lat ćwiczę trójbój siłowy a ostatnio bardziej rekreacyjnie dzieląc go na jazdę rowerem. Na siłownię nie chodź częściej niż 3 razy w tygodniu. Podziel sobie tak trening by na jednej sesji wykonywać dwie grupy mięśniowe plus brzuszki. W dniu treningu na siłowni zrób sobie krótszą trasę rowerem rano a na siłownię idź późnym popołudniem lub po treningu na siłowni wybierz się krótką trasę rowerem. W dni nie treningowe na siłowni wykonaj dłuższą trasę. Pamiętaj aby po taki tygodniowym treningu zrobić sobie przynajmniej jeden dzień odpoczynku od roweru i siłowni jednocześnie. Aha i trening na siłowni nie dłuższy niż godzina. Krótki ale intensywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...