Costa Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Witam! Posiadam dętkę od opony 2.0" i chcę zmienić oponę na 1.25" i mam pytanie: czy będę musiał kupić nowe węższe dętki czy będę mógł te założyć? Pozdrawiam.
DominikM Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Jak ci się uda ją wcisnąć to będzie działać - ale po jakimś czasie może pęknąć na zgięciu i będzie bum
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2009 Mod Team Napisano 1 Lipca 2009 detka nie majatek. Jak czasami zamieniasz opony z terenowych na waskie slicki to i odpowiednie detki do opon wypada miec.
kompan1 Napisano 30 Sierpnia 2009 Napisano 30 Sierpnia 2009 witam ! Sam próbowałem wcisnąć szerszą dętkę pod oponę 1,5 ,ale niestety okazało sie to niemożliwe.dętka nie układa sie równo na obręczy . Polecam dętki schwalbe w rozmiarze 1-1,5 cala Pozdrawiam kompan
ernestboss Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 witam, sorki ze wpierdzielam sie nie do swojego tematu ale mam podobny problem;) mam detke pod opne 42 a teraz chce zamienic opone na 37, a wiec czy te 5 mm roznicy bedzie stanowic jakis problem czy raczej moze byc???
me.wa Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 ładuj śmiało, nic jej nie będzie. ja jeżdżę z dętkami conti 1,75-2,3 w oponach 1,5' i 1' (realnie jakieś 1,2') i żyje... jeszcze ..
pasta Napisano 28 Listopada 2009 Napisano 28 Listopada 2009 Mam rozmiar koło 270X40C i nigdzie w kaliszu nie mogę dostać takiej dętki. Co mam zrobić?? Ładuje szersze i się szybko przebijają... _______________________________________________________________________ Jeszcze jedno pytanko, wiem że to nie ten temat, ale jak wygląda przejśćiówka do wentyli presto (dobrze mówie?) z np. samochodowych?
afly Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Co do pierwszego pytania to te dętki się przebijają czy też może się przecierają? Ja bym osobiście spróbował z talkiem o ile go nie stosujesz
kiksmen421 Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Ale znowu bez przesady. W końcu nowe dętki to nie aż taki straszne wielki wydatek.
pasta Napisano 30 Listopada 2009 Napisano 30 Listopada 2009 Co do pierwszego pytania to te dętki się przebijają czy też może się przecierają? Ja bym osobiście spróbował z talkiem o ile go nie stosujesz Ja jestem żółtodziobem w tej dziedzinie, więc mógł byś mi wytłumaczyc o co chodzi z talkiem?
Mod Team Puklus Napisano 30 Listopada 2009 Mod Team Napisano 30 Listopada 2009 Za dawnych lat jak kazdy w domu w aucie wymieniał opony to wiedział . CHodzi o to ze guma do gumy lubi przylgnąć dość uporczywie czasami. A wiadomo jak to detki - pracują w oponie, a jak taki kawałek detki sie przyklei do opony to z czasem sie wyrwie/wytrze dziura. Talk/puder/zasypka dla dzieci stosuje sie by tego uniknąc. Zanim włozysz detke posyp ja talkiem ale nie oszczedzaj rozetrzyj po całem powierzchni. Z opony wytrzep/odkurz syf jak jest i taz nasyp talku i rozetrzyj po powierzchni. To pomoze w pozniejszej wymianie detki i pozwoli wyczuć jakieś ciała obce jak sa w oponie.
pasta Napisano 30 Listopada 2009 Napisano 30 Listopada 2009 Dzięki, myślę, że zadziała. Detki zawsze miał małe dziurki w okolicach gdzie są klejone.
afly Napisano 30 Listopada 2009 Napisano 30 Listopada 2009 Ja miałem dętki zwykłe (1,75-2,1 jak się nie mylę) w oponce 1,00" oczywiście z talkiem i wszystko chodziło powietrze nie uciekało itp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.