Skocz do zawartości

[dętka] Szersza dętka do węższej opony

Costa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam dętkę od opony 2.0" i chcę zmienić oponę na 1.25" i mam pytanie:

czy będę musiał kupić nowe węższe dętki czy będę mógł te założyć?

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

detka nie majatek. Jak czasami zamieniasz opony z terenowych na waskie slicki to i odpowiednie detki do opon wypada miec.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

witam !

Sam próbowałem wcisnąć szerszą dętkę pod oponę 1,5 ,ale niestety okazało sie to niemożliwe.dętka nie układa sie równo

na obręczy . Polecam dętki schwalbe w rozmiarze 1-1,5 cala

Pozdrawiam kompan

Napisano

witam, sorki ze wpierdzielam sie nie do swojego tematu ale mam podobny problem;) mam detke pod opne 42 a teraz chce zamienic opone na 37, a wiec czy te 5 mm roznicy bedzie stanowic jakis problem czy raczej moze byc???

Napisano

ładuj śmiało, nic jej nie będzie.

ja jeżdżę z dętkami conti 1,75-2,3 w oponach 1,5' i 1' (realnie jakieś 1,2')

i żyje... jeszcze .. :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Mam rozmiar koło 270X40C i nigdzie w kaliszu nie mogę dostać takiej dętki.

Co mam zrobić??

Ładuje szersze i się szybko przebijają...

Jeszcze jedno pytanko, wiem że to nie ten temat, ale jak wygląda przejśćiówka do wentyli presto (dobrze mówie?) z np. samochodowych?

Napisano

Co do pierwszego pytania to te dętki się przebijają czy też może się przecierają? Ja bym osobiście spróbował z talkiem o ile go nie stosujesz :yes:

Ja jestem żółtodziobem w tej dziedzinie, więc mógł byś mi wytłumaczyc o co chodzi z talkiem?

• Mod Team
Napisano

Za dawnych lat jak kazdy w domu w aucie wymieniał opony to wiedział :rolleyes: . CHodzi o to ze guma do gumy lubi przylgnąć dość uporczywie czasami. A wiadomo jak to detki - pracują w oponie, a jak taki kawałek detki sie przyklei do opony to z czasem sie wyrwie/wytrze dziura.

Talk/puder/zasypka dla dzieci stosuje sie by tego uniknąc. Zanim włozysz detke posyp ja talkiem ale nie oszczedzaj :) rozetrzyj po całem powierzchni.

Z opony wytrzep/odkurz syf jak jest i taz nasyp talku i rozetrzyj po powierzchni. To pomoze w pozniejszej wymianie detki i pozwoli wyczuć jakieś ciała obce jak sa w oponie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...