ostiepok Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Witam Mam na oku ww. amortyzator z ośką 20 mm. Przeszukałem wszelkie fora internetowe i nie znalazłem zbyt wielu ocen. Ma on mi pomóc w efektywniejszej eksploracji gór . Może ktoś z Ws miał z nim do czynienia. Pozdrawiam
tobo Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 z tego co się orientuję widelce manitou z platformą spv nie należą do mistrzów świata kultury pracy. widelec z spv posiadał sel z tego forum. drugi użytkownik ktorego znam posiadał nixona z spv - jest to szczavik z tego forum który częściej obecny jest na forum emtb.pl - ani jeden ani drugi nie byli z nich zadowoleni, obaj zmienili amortyzatory.
DominikM Napisano 24 Czerwca 2009 Napisano 24 Czerwca 2009 Miałem Minutkę 2.0 SPV 100 mm - jeden z bardziej pluszowych amortyzatorów z jakimi miałem przyjemność jeździć. 0 problemów serwisowych, spv chodziło tak jak powinno. Jedynym mankamentem było 160g nadwagi nad R7 więc poszedł do ludzi
ostiepok Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Napisano 24 Czerwca 2009 Na pierwszym miejscu stawiałem pika 454, ale jest droższy o jakieś 600 zł. Chciałbym zebrać trochę opinii na temat manka, bo jest on o 1/3 tańszy.
tobo Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Miałem Minutkę 2.0 SPV 100 mm - jeden z bardziej pluszowych amortyzatorów z jakimi miałem przyjemność jeździć. 0 problemów serwisowych, spv chodziło tak jak powinno. Jedynym mankamentem było 160g nadwagi nad R7 więc poszedł do ludzi to chyba należysz do wąskiego grona użytkowników którzy łączą spv z komfortem w pracy
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 to chyba należysz do wąskiego grona użytkowników którzy łączą spv z komfortem w pracy Nawet bardzo wąskiego , np. 1 osobowego
DominikM Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Może kwestia prawie 2 lat pracy w serwisie Manitou - SPV ustawiasz i zapominasz o jego istnieniu do czasu serwisu za rok... Nie tylko ja : http://www.mtbr.com/cat/suspension/2007-fo...75_1550crx.aspx Ale widziałem w sieci tak ciekawe teorie na temat SPV, pompowania, ustawiania etc, że mnie nic nie zdziwi
Rulez Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 Chyba nie rozumiesz o czym piszemy Ustawiasz i zapominasz , nie ma to nic wspólnego z komfortowym pochłanianiem nierówności , a co ma do tego praca w srwisie to nie wiem .
DominikM Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 To że wiem jak go ustawić , tak aby pochłaniał dokładnie to co chcę aby pochłaniał a nie bujał jak konik na biegunach Dla mnie komfort = amortyzator działa tak jak chcę, jak komuś sie to nie podoba to widocznie kupił sobie zły amortyzator, nie on pierwszy i nie ostatni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.