rafalexxs Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Mam kasete 6-cio rzędową (alivo) .Problem w tym że jak wrzucam 1 na tył to nie łańcuch zazębia się na 2 i jak zmieniam tył na 6 to łańcuch spada w stronę ramy. Przerzutki mam dobrze wyregulowane.Może to manetki? Co o tym sądzicie?
Mod Team bogus Napisano 16 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2009 Na pierwszy rzut oka źle wyregulowana przerzutka, a mianowicie śruby H i L na przerzutce, pokręć nimi i powinno być ok. Regulują one minimalne i maksymalne wychylenie przerzutki.
Raymanol Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Ja też obstawiam że źle wyregulowałeś przerzutkę bo niby jak możesz mieć dobrze wyregulowaną skoro Ci łańcuch spada ? Napisz jeszcze co to za manetka i przerzutka.
Andrew Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Masz za długą linkę, a przerzutka jest niewyregulowana. Poczytaj sobie jak się reguluje przerzutkę od podstaw, bo jestem pewien że tego nie zrobiłeś.
Ecia Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 ... i na tym kończymy, bo problem był wielokrotnie już omawiany, jest także ujęty w FAQ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.