Skocz do zawartości

[koła] Fulcrum Red Metal 5 disc-bezszelestne

rav77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mam pytanko do użytkowników kół jak w temacie.Naczytałem się o tym że te kółka strasznie głośno cykają.Moje kóła są z 2008 roku kupione w wertykalu i chociaż przejechały tylko ok 200km nie wydają prawie żadnego dzwięku.Czy jest z nimi oś nie tak,czy z upływem kolejnych kilometrów wyrobią się?Może smaru za dużo alboco B) ZaczAłem się zastanawiać bo wertykal to chyba jakieś partacze-kolega zamówił te koła dla mnie z Allegro i przyszły bez gwarancji(takiej z pieczątką i nr seryjnym) tylko z instrukcją.Na pytanie dlaczego-standardowe "to niemożliwe" ;) Koleżka przedtem kupił sobie takie same i wszystko było ok,w wertykalu powiedzieli że jak nic sie nie dzieje to ok,a jak zacznie to będziemy się martwić i że znajdą w systemie i takie tam.Mieszkam w Oslo więc w razie "niemca" potrzebuję gwarancję a nie "gadki że jakoś to będzie".Wracając do kół to miał ktoś z was podobne przypadłości?Poczekać troche czy rozgrzebać piasty?Dzięki za wszelkie sugestie,pozdrawiam Rafał

Napisano

Jak przyszły tylko z instrukcją to pisać i dzwonić do nich!

Powinny cykać od początku, jeśli nie cykają to za dużo smaru- ale jakby było za dużo to by raczej cichutko cykało, ale że wcale? ;)

Napisano

Może faktycznie cykają cicho ale mam wrażenie że za cicho.Dzwoniłem do Wertykala,obiecali że się poprawią i wystawią paragon albo fakture,więc jest nadzieja.A na to że są bęzdzwiękowe powiedzieli,że jeśli działają to jest ok,i nie ma co przy nich grzebać póki nie zacznie się dziać coś złego.Zobaczymy.............

• Mod Team
Napisano

Jak cicho klikaja/cykaja to znaczy ze albo sprezyny zapadek sa słabe co grozi zatrzymaniem sie zapadek i w gronice rzeczy do popsucia sie bebenka albo faktycznie za duzo smaru w sordku co tez moze spowodwaz zawieszenie sie zapadki ale to mniej prawdopodobne.

Miałem nowa piaste sachsa i tam prawie klikania nie było słychac jak sie miało piaste w rekach. Watpie zeby taka byla uszkodzona wiec to tez zalezy od budowy wewnetrznej.

Napisano

No wlaśnie.Na dwoje babka wróżyła.Mam nadzieje że to jednak nadmiar smaru i że się wyrobią.W wertykalu mówią że jak się toczą to nie grzebać i zobaczymy...Dzięki za odp.

Napisano

Osobiście też mam Red Metale Piątki i u mnie bębenek również cicho tyka i widać ze w bębenku jest dużo smaru, bo z niego wychodzi. Miałem w ręce również 3 i 1 i kręcąc bębenkiem również pracują cicho, więc tak ma być. Ja kupowałem koła przez Polsport i zauważyłem że na instrukcji mam inny numer niż w gwarancji. Ot taka ciekawostka,

Napisano

Hej Pro,widać tak ma być.Zasugerowalem się tym,że dużo osób wspominało że koła są głośne po prostu.Odnośnie gwarancji dostałem mailem od Wertykala tak jak obiecali,a w kąplecie z kołami rok temu dostałem instrukcje z numerem w takiej plastykowej okładce a na niej już był inny numer.Na razie odpuszczam,koła działają i to jest najważniejsze.dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...