exist Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Witam, Mam taki maly dokuczliwy problem. Otoz gdy klocki stykaja sie w kolem, piszcza. Troche jest to denerwujace. Jak temu poradzic? Pozdrawiam, Kuba
Klosiu Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Raz, odtlusc obrecz, mogles kapnac olejem np podczas smarowania lancucha, takie zanieczyszczenia dlugo sie trzymaja. Dwa, ustaw prawidlowo klocki, tak zeby przednia czesc stykala sie z obrecza minimalnie wczesniej niz tylna. Trzy, ostatecznie wymien klocki, u mnie na przyklad czerwonych klockow na mokre warunki na chiny ludowe nie moglem tak ustawic zeby nie piszczaly. Niezaleznie od firmy. A na czarnych nie mialem zadnego problemu.
exist Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 Jak sie odtluszcza? Jakies 3 dni temu czyscilem szmatka obrecze, mylem klocki. V'ki sa wyregulowane w miare db, hamuja niezle. Tylko ten wkurzajacy pisk. Troche wiocha jak jade kolo ludzi ;D Klocki mam chyba dobre bo jezdze na nich od marca. rowki widac, sa lekko z wierzchu starte. Plis, wypowiadac sie dalej.
Klosiu Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Przejedz obrecze rozpuszczalnikiem albo benzyna ekstrakcyjna bo pozostalosci gumy czy oleju z obreczy nie usuniesz woda, a potrafi to dosc mocno piszczec.
exist Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 OK. Dzieki Klosiu, sprobuje rozpuszczalnikem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.