Skocz do zawartości

[v'ki] Dlaczego piszcza?

exist

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam taki maly dokuczliwy problem. Otoz gdy klocki stykaja sie w kolem, piszcza. Troche jest to denerwujace. Jak temu poradzic?

Pozdrawiam,

Kuba

Napisano

Raz, odtlusc obrecz, mogles kapnac olejem np podczas smarowania lancucha, takie zanieczyszczenia dlugo sie trzymaja.

Dwa, ustaw prawidlowo klocki, tak zeby przednia czesc stykala sie z obrecza minimalnie wczesniej niz tylna.

Trzy, ostatecznie wymien klocki, u mnie na przyklad czerwonych klockow na mokre warunki na chiny ludowe nie moglem tak ustawic zeby nie piszczaly. Niezaleznie od firmy. A na czarnych nie mialem zadnego problemu.

Napisano

Jak sie odtluszcza? Jakies 3 dni temu czyscilem szmatka obrecze, mylem klocki. V'ki sa wyregulowane w miare db, hamuja niezle. Tylko ten wkurzajacy pisk. Troche wiocha jak jade kolo ludzi ;D Klocki mam chyba dobre bo jezdze na nich od marca. rowki widac, sa lekko z wierzchu starte. Plis, wypowiadac sie dalej.

Napisano

Przejedz obrecze rozpuszczalnikiem albo benzyna ekstrakcyjna bo pozostalosci gumy czy oleju z obreczy nie usuniesz woda, a potrafi to dosc mocno piszczec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...