BitchFR Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 jeżdżę z elixsem na tyle z tarczą 185 siła wzrosła, koło się blokuje, przejechałem ok 150km ale nadal nie jest on tak silny jak poprzednik <h. stroker trail> może za dużo od niego wymagam ale na zjazdach czasem mi tego brakuje. Zgrzałem go raz ale szczerze to nawet trudno o to
pawelsystem Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 ale na tyle nie da sie wygenerować wielkiej siły największa siła hamowania nastepuje tuż przed zablokowaniem koła wiec tutaj siłe hamowania wyznacza głownie trakcja
nalesnik Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 http://allegro.pl/avid-elixir-5-przod-185mm-tyl-160mm-wyprzedaz-i1270423207.html Sadzicie , ze mozna tutaj kupic ? cena bardzo atrakcyjna, jeszcze bede dzwonil w sprawie gwarancji co i jak. Konkurencja duzo drozej oferuje ten model hampla.
Kamil515 Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 Cena jest bardzo dobra. W dodatku z tarczami
BitchFR Napisano 17 Października 2010 Napisano 17 Października 2010 ktoś chyba magazyn okradł w każdym bądź razie jak za nowy komplet to cena kusi na nowe heble
enduroriderPL Napisano 20 Października 2010 Napisano 20 Października 2010 Zapytaj o fakturę bądź paragon i będziesz wiedział czemu jest tak tanio.
Andrew Napisano 20 Października 2010 Autor Napisano 20 Października 2010 Zobaczcie, że ten czwarty komplet nie chce "zejść". Może dlatego, że na zdjęciach są tylko 3 komplety
Crazyk Napisano 20 Października 2010 Napisano 20 Października 2010 Andrew, chyba wielkość dywanika pozwoliła tylko na 3 komplety Swoją drogą cena bardzo ciekawa.. Jedyny minus to brak gwarancji, ale nie każdemu to aż tak przeszkadza..
Andrew Napisano 20 Października 2010 Autor Napisano 20 Października 2010 Nie kupujcie elixirów bez gwarancji, bo wpakujecie się w kłopoty. Wyjątkowo często trafiają się egzemplarze ze słabo cofającymi się tłoczkami - w efekcie klocki co chwilę ocierają o tarczę). To tylko pozorna oszczędność!
enduroriderPL Napisano 20 Października 2010 Napisano 20 Października 2010 Jest dokładnie jak pisze Andrew Dobra cena dobrą ceną, ale gwarancja w przypadku hampli powinna być. Na szczęście do avida można kupić części, ale ceny są wysokie. Do shimano jeszcze nie dawno nie dawało się dokupić niczego
nalesnik Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Racja, dobrze, ze nie kupilem bez gwarancji, bo gdyby cos to trzeba bedzie placic, i cena sie wyrowna z hamplami z gwarancja, o ile koszty nie wzrosna. Ogolnie to widze i czytam, ze elixiry nie grzesza niezawodnoscia. I czasami sie zdazaja problemy juz na starcie.
enduroriderPL Napisano 21 Października 2010 Napisano 21 Października 2010 Ogolnie to widze i czytam, ze elixiry nie grzesza niezawodnoscia. I czasami sie zdazaja problemy juz na starcie. Bez przesady z tą zawodnością Moje są jak najbardziej ok od samego początku i nie bałbym sie kupić drugi raz ;]
cichy66 Napisano 24 Października 2010 Napisano 24 Października 2010 Dziś do moich Elixir-ów CR zamontowałem nowe dźwignie klamek Straitline w niebieskim kolorze,pierwsza klamka przełożenie około 40 min.,z drugą już poszło znacznie szybciej 5min. Ergonomia tych klamek jest rzeczywiście rewelacyjna nie wspominając już tym jak zyskał design hampli. http://www.straitlinecomponents.com/Products/Upgrade_Levers.aspx#
nalesnik Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Na jednej z klamek mam minimalny luz na boki, jak to zniwelowac ? to jest oznaka uzywania, czy tak ma byc ? Na drugiej klamce nie mam takiego problemu. Mowa o avidach elixir 5
Zbyhoo Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 ja mam to samo. jedna klamka ,mająca pół roku więcej używania, ma duży luz boczny ale w niczym to nie upośledza hamowania. Po prostu tak jest i tyle.
Andrew Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 W elixirach da się usunąć jedynie luz "góra-dół". Luz "przód-tył" będzie stopniowo się powiększać, aż finalnie klamka będzie odłączać się od tłoczka i luźno latać.
nalesnik Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 no wlasnie dziwne , ze jest luz, zakupilem towar jako ,,nowy'' Mam mianowicie luz gora-dol, jak go sie pozbyc ? Na klamkach i zaciskach byly minimalne slady grzebania w nich, minimalne rysy. Wyglada to tak jakby byly zdjete z nowego roweru, ktorym raz po raz w sklepie sie ktos przejechal. Beznadzieja, kupujesz towar jako nowy, a dostajesz a nie dostajesz zupelnie nowego.
ulvgar Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 W elixirach da się usunąć jedynie luz "góra-dół". Luz "przód-tył" będzie stopniowo się powiększać, aż finalnie klamka będzie odłączać się od tłoczka i luźno latać. Avid wypuścił takiego bubla na świat?
enduroriderPL Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 W moim przypadku za wczesnie mówić o tym czy to jest awaryjny hamulec czy nie. Póki co ja jestem zadowolony, a luzy na klamce ma bez mała każdy model wcześniej czy później. Czas pokaże co bedzie dalej.
Andrew Napisano 7 Listopada 2010 Autor Napisano 7 Listopada 2010 z tym luzem w przód tył to jest tak : Jeżeli nie będziecie bawić się dźwignią przez odpychanie jej od kierownicy, to klamka wytrzyma dłużej. Ale jeżeli ten fajny klikający odgłos spodoba się i będziecie męczyć klamkę kilka razy dziennie - gwarantuję, że po miesiącu, dwóch dźwignia będzie sama wylatywać w przód. I jedynym lekarstwem będzie wymiana całego tłoczka, który kosztuje aż 124zł. Są jeszcze chętni do klikania ?
Kamil515 Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Eh. Tamten dźwięk na serio jest fajny, ale zostałem zmotywowany do zaprzestania odpychania
BitchFR Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 u mnie nie ma żadnego dźwięku od nowości ... coś nie tak jest ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.