Skocz do zawartości

[mechanik] klamka powoli wraca

kusak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, przy dobrej regulacji hayesa mx-2 klamka powoli wraca.. nie jest to aż taki muł jak przy zapowietrzonych hydraulikach ale mimo wszystko w porównaniu do wszystkich hamulców jakie miałem ten jest dziwnie "powolny".

Sprężyna w hamulcu jest raczej ok, więc może linka i pancerz do wymiany?

Oprócz tego pytanie - czy da się inaczej rozwiązać problem blokującego się hamulca przy barspinach? Mam teraz zwykły pancerz hamulcowy i linkę. Słyszałem, że problem może rozwiązać pancerz przerzutkowy? Nie chcę wydawać 40 zł na pancerz bmxowy.

Napisano

Wymień pancerz na Accent Supreme a linkę na nierdzewną.

W hayesie można chyba regulować naprężenie sprężyny, więc zawsze możesz trochę ją podkręcić.

Napisano

hmm pamietam ze śnieg już był wiec jakos koniec listopada pewnie.

kumpel mówił, ze jezdzi na pancerzu przerzutkowym i lince hamulcowej i pomimo różnicy średnicy taki patent się sprawdza i nic się nie blokuje nawet jak pancerz jest owinięty 2 razy wokół mostka. Poza tym to najtańszy sposób i chyba tego spróbuję.

Napisano

Schwefel - jezdze bez gwiazdki więc moge przepuscic pancerz przez rure bes specjalnych gwiazdek, ale chodzi tu o hamulec tylny ( z przodu brak ) więc tak czy siak to nie zadziała (widelec bedzie 'zbierał' pancerz i wyjdzie na to samo)

edit:

ok - zrobię tak jak polecił andrew - pancerz accent supreme, linka może być taka zwykła nierdzewna, czy jakaś szlifowana, teflonowana?

i czy nasmarować czymś linkę? oliwką taka jak do łańcucha?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...