JustinBruening Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Witam. Proszę o pomoc dotyczącą zmiany tylnej przerzutki (konika). Starą przerzutkę chcę zamienić na model: shimano tourney Serdecznie pozdrawiam i proszę o jak najszybszą pomoc.
maciek3na Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Musisz ściągnąć łańcuch(albo rozkuć za pomocą rozkuwacza, albo jeśli masz spinke- rozpiąć), następnie odkręcasz starą przerzutke imbusem, zakładasz nową, "nawlekasz" łańcuch w przerzutke i to tyle. Ewentualnie pozostaje Ci jeszcze regulacja abu wszystko chodziło elegancko powodzenia w działaniu!
JustinBruening Napisano 16 Maja 2009 Autor Napisano 16 Maja 2009 A powiesz mi jak poznać taką spinkę ? Lub jak rozkuć taki łańcuch a potem go skuć ?
Lusza Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Użyj funkcji "szukaj". Jeżeli nie masz spinki, to zamiast rozkuwania proponuję rozkręcić wózek przerzutki (śrubki w osiach zębatek) i w ten sposób wyjąć łańcuch.
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2009 Mod Team Napisano 16 Maja 2009 Łancuch jezeli nie ma spinki nie trzeba rozkuwać 1. odkrecić linke przerzutki. 2. odpiąc łancuch jezeli nie mozliwe patrz 3 3. rozkrecić wózek przerzutki czyli odkrecic srubki przy kołeczkach. wszystko sie rozpadnie i juz łańcuch nie jest w przerzutce. 4. po odczepienie wszystkich wihajstrów od przerzutki odkrecić śrube haka i zdjąc przerzutke. 5. nową zamontowac w sposob odwrotny.
Schwefel Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 A nie pomyślałeś o tym, że tam kółka są na nity?
JustinBruening Napisano 23 Maja 2009 Autor Napisano 23 Maja 2009 Właśnie ja mam nity a spinki nie mam. Co mam zrobić? Rozkuć łańcuch i kupic potem nowy na spinkę?
Niedzwiedz1 Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 Rozkuć łańcuch, kupić samą spinkę (a nie łańcuch ze spinką ), od rozkutego łańcucha odkuć ostatnie już rozkute z jednej strony blaszki i założyć spinkę. Jak weźmiesz do ręki spinkę i łańcuch to od razu będziesz wiedział co i jak.
JustinBruening Napisano 26 Maja 2009 Autor Napisano 26 Maja 2009 hmmm ... A potem łańcuch mi nie puści na takiej spince ? - ja hardcor jestem ;p
maciek3na Napisano 26 Maja 2009 Napisano 26 Maja 2009 IMO szybciej Ci puści tam gdzie go skujesz niż na spince Nie taka delikatna ona na jaką wygląda
Niedzwiedz1 Napisano 26 Maja 2009 Napisano 26 Maja 2009 hmmm ... A potem łańcuch mi nie puści na takiej spince ? - ja hardcor jestem ;p I będąc "hardcorem" zakładasz shimano tourney?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.