stefanX Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Na zeszłoroczny wypad na asfaltowe ścieżki w Holandii specjalnie kupiłem opony Kenda Kwest 26x1,5. W najblizszych latach nie planuję "wracać" na asfalt dlatego opony tylko zawadzają mi w piwnicy (mam 4 szt). Pytanie takie, ile lat opony mogą leżeć nieużywane, zanim gumowa mieszanka, z której są wykonane straci swoje parametry (np. zacznie pękac i kruszeć).
Mod Team bikergonia Napisano 28 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2009 Z tego co słyszałam to opony nieużywane powinno się po dwóch latach wy.... (pozbyć się ich) gdyż guma traci swoje właściwości. Producent powinien na swojej stronie umieścić takie info.
stefanX Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Napisano 28 Kwietnia 2009 No właśnie też mi się tak wydaje, więc spróbuję znaleźć nowego nabywcę. W sumie drogie one nie były (ok 20zł/szt). Mają przejechane 750km. Także ich stan zużycia praktycznie zerowy. Jest ktoś chętny? Oddam za 10zł/szt. na asfalt świetna sprawa. W mokrych warunkach też świetnie trzymają dla zainteresowanych foto:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.