naughtyjurand Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 W sumie nie licze na odzew, ale jade sobie do Kampinosu - za ladna pogoda na siedzenie w domu Jesli komus sie rowniez nudzi i ma ochote sie zabrac Start - Lomianki na razie
Mod Team bikergonia Napisano 4 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2009 Szkoda że nie dołączę ale leczę przeziębienie a i jutro mam maraton w Łodzi więc odpadam. Ale może za tydzień w poniedziałek (ten lany)?
Minister Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 ja jutro wybieram się do Kampinosu, start godzina 12, Parking w Truskawiu, jak ktoś ma ochotę się podłączyć to zapraszam.
Wnd Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Koledzy, kolezanki, pewnie wielu z was tu nie wchodzi dzien w dzien, i nie sprawdza czy ktos jedzie, czy nie jedzie na rower w ten, czy nastepny weekend. Założyłem więc konto na yahoo groups, wystarczy zalogować się, dodać swój adres do bazy grupy, i jednym emailem, dotrzemy do wszystkich zainteresowanych wspólnym rowerowaniem. Mam nadzieje ze pomysl ten, przejdzie pomyslnie test, ludzie beda z niego korzystac, i wszyscy beda zadowoleni. Pozdrawiam adres grupy http://uk.groups.yahoo.com/group/mtb_warsaw/
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, Ostatnio byłem w Kampinosie - wyjazd z Komorowa/Pruszkowa. W sumie od mojego domu do Kampinosu i z powrotem wyszło 52KM. Samego parku nie zwiedzałem, dojechałem tylko do początku ( Za Borzęcinem Dużym ). Okolice bardzo przyjemne, dojazd nawet prosty ode mnie. Mam pytanie do Was, jak wygląda droga w stronę Kampinosu od Leszna ? Trzeba lecieć trasą czy są jakieś boczne drogi ??
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Możesz lecieć niebieskim szlakiem. Trochę naokoło, ale za to w pięknych okolicznościach przyrody . Latem może być jednak tu i ówdzie piach.
Kordi Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Swoją drogą - czy są jakies mapy gps (topo) tras kampinowskich?
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Możesz lecieć niebieskim szlakiem. Trochę naokoło, ale za to w pięknych okolicznościach przyrody . Latem może być jednak tu i ówdzie piach. Dzięki Jeszcze jedno pytanko, w którym momencie zaczyna się ten niebieski szlak ? W Borzęcinie czy w Lesznie ?
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Ten niebieski (południowy krawędziowy) zaczyna się w Dąbrowie Leśnej i zahacza kolejno o Izabelin, Laski, Lipków, Zaborów i Leszno, finiszując w Kampinosie. Borzęcin akurat omija. Z Borzęcina do puszczy nie biegnie żaden szlak, ale jeśli po minięciu kościoła (jadąc od Wawy na zachód) skręcisz w pierwszą ulicę w prawo, jadąc cały czas prosto dojedziesz nią do niebieskiego szlaku w Małym Truskawiu.
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Dziękuję Zapewne zaatakuje te traske w weekend Jak są chętni to : http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=567033
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja dodam, że jeśli ktoś ma ochotę przejechać się tym szlakiem, to jest to w zasadzie ostatni dzwonek przed październikiem, bo kiedy się mocniej ociepli (najdalej na początku czerwca - ale bywa, że już w początkach maja) tony piachu skutecznie zepsują przyjemność z jazdy. To najbardziej zapiaszczony szlak w całym KPNie, jeśli idzie o całokształt.
QWEY564 Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 już jest nieciekawie... zwłaszcza na odcinku Wawa-Truskaw ale ten szlak jest ogólnie "dziki, dziwny i nieciekawy"... oprócz paru miejsc jest całkowicie płaski, dużo piachu, a jak nie ma piachu to błoto(Górne Błota)... nawet jak się lubi błoto to w kość przez cały "letni sezon" dają komary(górne błota, bagna pod karpatami itp) A w ogóle to warto się zaopatrzyć w mapę KPN http://kampinoski-pn.gov.pl/images/mapa_kpn.jpg (chyba najlepsza)... można ją kupić w każdej okolicznej miejscowości w sklepach spożywczych/barach/urzędach... np w spożywczaku w Zaborowie, sklepie w Babicach czy barze w Roztoce.. tak przy okazji: droga Warszawa-Leszno-Kampinos-Sochaczew wcale nie jest taka ruchliwa... największymi pojazdami jakie po niej jeżdżą są 719-tki(tylko do Leszna) i ciągniki... więc jeśli macie mniej czasu lub nie przeszkadza wam asfalt to proszę bardzo... Od Komorowa do Kampinosu dojedziesz bezkolizyjnie też fajnym(ale okolice Moszny-Domaniewa to ser szwajcarski) asfaltem uderzając na Józefów, Błonie, Pass, Pawłowice, Cholewy... tam jest sporo fajnych asfaltowych dróg, względnie gładkich i ze znikomym ruchem(zwłaszcza za Błoniem)
olecki Napisano 17 Kwietnia 2009 Napisano 17 Kwietnia 2009 Właśnie analizowałem mapy I jak się okazało Komorowy są dwa, hehe ;] Ja jestem z tego koło Pruszkowa Jutro ruszam do Kampinowskiego Parku Narodowego, może zahaczę o Sochaczew, ale nie wiem czy dam rade, ode mnie to ponad 50km....
Wnd Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 hej, jutro wybieram sie na caly dzien w kampinos, wiem ze to srodek tygodnia, ale coz, taka jest wlasnie praca zmianowa, weekend wypada w srodu tygodnia. Jezeli sa chetni, to ruszam z ochoty, z samego ranca, do plecaka jedzenie, niezbedny stuff i woda. Chyba ze ma ktos jakas inna propozycje, np wyjazd gdzies dalej, nie ma problemu, mozemy sie zapakowac do auta jeszcze dzis i wio! pozdr, info na pw. tempo, jak zwykle, towarzyskie, dystans, ok 60-70km, na caly dzien.
KrzYchuu Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja może jutro też się przejadę do Kampinosu jestem z Bemowa więc mam jakieś 7km do Puszczy
tomoa Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Ja zapraszam na forum poświęcone turystyce w Kampinosie. http://kampinoski.lua.pl
olecki Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 dzis o 14, kampinos, chetni? Na którą przewidywany był by powrót? Mam dość napięty harmonogram, ale może się skuszę ;]
Wnd Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 mysle ze ok 17-18. taki szybki trip p.s. moj nr tel 513 871 472, wyslij mi sms jezeli bedziesz chcial sie wybrac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.