4321 Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 Witam!! Mam pytanie czy opłaca się kupić te koło za taka cenę : http://allegro.pl/item582183440_kolo_tyl_n...ke_v_brake.html Czekam na odpowiedz i pozdrawiam.
Andrew Napisano 17 Marca 2009 Napisano 17 Marca 2009 jak za te pieniądze - jak najbardziej się opłaca. Bardzo mocna obręcz i niezła piasta, choć ja szukałbym koła z piastą 4-łożyskową a nie 2. Różnica w cenie to 50zl.
Schwefel Napisano 18 Marca 2009 Napisano 18 Marca 2009 Ale w tej z 4 łożyskami podobnież padały bębenki.
Andrew Napisano 18 Marca 2009 Napisano 18 Marca 2009 Ale w tej z 4 łożyskami podobnież padały bębenki. Używałem koła na dm24 i 4-łoż novatecu przez 2 lata i wszystko grało. Obecnie mam drugie koło, również z tą piastą i bębenek żyje. Mam je wprawdzie od września, ale troszkę pojeździłem. Jedyną przyczyną padania bębnów jest za gęsty smar, który skleja zapadki, przez co nie załapują wszystkie na raz. Ja w swoich piastach usunąłem smar i nalałem oleju silnikowego jeszcze przed zamontowaniem koła do roweru. Może właśnie to jest klucz do sukcesu?
wiktorsam Napisano 18 Marca 2009 Napisano 18 Marca 2009 Też mam na 4 łożyskach - aktualnie ponad 4 tyś przebiegu i stan idealny. Bębenek działa idealnie nie ma luzu. Ja czytałem zaś że wersja na dwóch łożyskach ma nierozbieralny bębenek - prawda to ?
uzny84 Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Czy orientuje sie ktoś w temacie wysokości kołnierza zwykłego novateca a novateca pod tarcze centerlock; planuje zmiane a niechciałbym wymieniec szprych; jezeli moze ktos mi pomóc to bardzo prosze:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.