Skocz do zawartości

[koło] Alexrims DM24 + Novatec + CNSpoke - czy warto?

4321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak za te pieniądze - jak najbardziej się opłaca. Bardzo mocna obręcz i niezła piasta, choć ja szukałbym koła z piastą 4-łożyskową a nie 2. Różnica w cenie to 50zl.

Napisano
Ale w tej z 4 łożyskami podobnież padały bębenki.

Używałem koła na dm24 i 4-łoż novatecu przez 2 lata i wszystko grało. Obecnie mam drugie koło, również z tą piastą i bębenek żyje. Mam je wprawdzie od września, ale troszkę pojeździłem.

Jedyną przyczyną padania bębnów jest za gęsty smar, który skleja zapadki, przez co nie załapują wszystkie na raz. Ja w swoich piastach usunąłem smar i nalałem oleju silnikowego jeszcze przed zamontowaniem koła do roweru. Może właśnie to jest klucz do sukcesu?

Napisano

Też mam na 4 łożyskach - aktualnie ponad 4 tyś przebiegu i stan idealny. Bębenek działa idealnie nie ma luzu.

Ja czytałem zaś że wersja na dwóch łożyskach ma nierozbieralny bębenek - prawda to ?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czy orientuje sie ktoś w temacie wysokości kołnierza zwykłego novateca a novateca pod tarcze centerlock; planuje zmiane a niechciałbym wymieniec szprych; jezeli moze ktos mi pomóc to bardzo prosze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...