hudy Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Szybkie pytanie, więc proszę o szybkie odpowiedzi Co może być przyczyną tego, że przerzutka za daleko się przesuwa w miarę kolejnych zmian biegów? Jest dobrze wyregulowana na dole - skacze u góry, jest dobrze u góry - skacze na dole. Lub też skacze wszędzie (jak to podpowiada mi brat wiszący nad ramieniem). Odpada kompresja pancerzy, bo wtedy przerzutka miałaby krótszy skok. Linkę próbowałem mocować już na kilka, jak nie kilkanaście różnych sposobów, poczynając od polecanego bo różnego rodzaju ekstremy - nic z tego. Druga opcja taka, że manetka wybiera za dużo linki. Ale jakim cudem? Różnica na całej długości kasety to około 1-2mm. Przerzutka - RD-M771 Manetki - SL-M770
arroyo Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Stawiałbym na linkę, swojego czasu też miałem problem kiedy to przerzutka nie chciała łapać wszystkich biegów (m.in. zrzucałem manetkę na najniższe biegi, a linka ani rusz). Linka w którymś miejscu się blokowała. Oto co pomogło: dokręciłem na maksa regulację napięcia linki przy manetce (tak aby nie napinała linki), przesmarowałem pancerze a przed dokręceniem linki do mocowania przy przerzutce, mocno naciągnąłem linkę kombinerkami... i oczywiście ponowna regulacja/sprawdzenie pracy.
Ecia Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Dobrze radzi Bula - ja bym poszła jeszcze dalej i wymieniła cały zestaw. A poza tym takie tematy już były, wystarczy poszukać. I następnym razem załóż temat poprawnie - pkt 2b Zasad Pisania do powtórki. Pozdrówko porządkowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.