Skocz do zawartości

[sztyca] pomoc w wyborze (mam za duze wymagania :P )

kello

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

o przepraszam ;] jednak gdy sam szukałem sztycy zauważyłem, że 27,2x400 to towar deficytowy, więc warto wiedzieć o każdej opcji - nawet bez seatback'a ;]

Napisano

Bądź co bądź, prosta to sztyca nie jest, więc jaka w takim razie? Według Bikeparts "sztyce seatback są wysunięte do tyłu 16 mm względem sztyc prostych" :)

Napisano

No całkiem niezła propozycja... Poczekam, zastanowię się trochę, przejrzę Ebay. Kiedyś były fajne sztyce Selcofa całe z Carbonu, ale $ poszedł w górę i już kosztują grubo ponad 200zł... No i chyba były tylko 350

Napisano
PRO Koryak waga poniżej 250g, cena mocno poniżej 200zł.

Z tego co wiem już jest u Pawlaka.

Pozdrawiam!

Marcin

Mam mostek Koryaka i szczerze powiem... Nie podoba mi się jakoś PRO.

Napisano

Że się czepiam ale to setback a nie seatback - wiki.

"Offset or "layback" can range from 0 mm to 45 mm. A seatpost with offset is necessary when the seat angle of the frame is too steep to give the desired saddle setback (the horizontal distance between a plumb line hung from the nose of the saddle and the bottom bracket spindle). Conversely, an "in line" post may be required if the seat angle is too slack. Some saddles, notably Brooks leather saddles, have relatively short rails, allowing less adjustment of setback, and changing the seatpost may be the only way to achieve the correct position."

Na ebayu też łatwiej coś trafić jak się wpisze "setback". Pozdro!

Gość R3surrection
Napisano

szukaj eastona 70/90

Napisano
PRO Koryak waga poniżej 250g, cena mocno poniżej 200zł.

Z tego co wiem już jest u Pawlaka.

Tylko że kello szuka sztycy z cofką a Koryak na prostą mi wygląda ;)

Kilka propozycji:

- BBB Fiberpost II BSP-32 niestety tylko do rowerów szosowych

- Bontrager Sport

- Kellys KBIX PRO-Race Carbon

- Oval R700

- Ritchey Comp Post trochę waży ten kompost ;pp

- Ritchey Pro Post

- Syncros Derived

- WTB TXC

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ciekawe, pewnie alu powlekane carbonem. Za taka cene obawialbym sie w pelni carbonowej sztycy. Ale rowniez zapoznalbym sie chetnie z opinia kogos, kto slyszal wiecej o tej firmie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...