Skocz do zawartości

[Napęd] Nowy napęd do XC/Enduro

Timon92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podpinam się pod ten. Mam pytanie dotyczące doświadczeń współpracy łańcucha Wippermann 804 i korby Truvativa Firex Team z kasetą Alivio 8rz. 11-32. Wiem, że najlepiej jest dobierać homogeniczny napęd w zbliżonej klasie, ale zarówno łańcucuszki jak i korbę kupiłem okazyjnie a kaseta lx czy xt 8rz. wydają mi się lekko przegięte cenowo w stosunku do moich oczekiwań i sposobu jazdy. Reasumując czy ktoś jeździ na czymś podobnym i czego mam się spodziewać? Pewnie cicho nie będzie :) pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Napisano

Wiem że może odkopuje temat ale swój więc proszę o wyrozumiałość. Potrzebuję do podanego wyżej zestawu przedniej przerzutki, do 100zł. Górny ciąg, swing obojętny. Zastanawiałem się nad XT 761 (http://allegro.pl/item673733974_xt_przerzutka_przednia_fd_m761_bikestacja.html) lub XTR http://allegro.pl/item672977186_shimano_xt...961_31_8mm.html . Który Swing będzie lepszy i jakie inne propozycje macie?

Napisano

Wiesz, teoretycznie to mamy lecieć na Marsa, praktycznie wygląda to z goła inaczej :)

Praktycznie, XTR jest najlepszy i jeżeli możesz sobie pozwolić na taki wydatek, z pewnością warto. Różnica między XT M760 jest spora, zarówno w pracy jak i wytrzymałosci. Na pytanie którą wybrać musisz sobie sam odpowiedzieć ;)

Napisano

Zastanawiałem się jeszcze nad Sramem X9 albo XGen, słyszałem że Shi lepsze ale XGen zbiera bardzo pozytywne opinie. Wziąłbym tamtego XTRa ale potrzebuje czegoś z największą obejmą żeby nadawało się w przyszłości do fulla. A może E-type? Jak sprawdza się takie rozwiązanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.