Artro Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Siema, Mam pytanie co sadzicie o tej korbie: >Klik!< Czy moze lepszy Shimanowski SLX? Waga 700g jest co najmniej kuszaca, ale jak z trwaloscia i sztywnoscia takiej korby? Mial z nia ktos do czynienia? Ciekawa jaka waga realna Dla przypomnienia waga realna XTR to +/- 780g Pozdrawiam, Artro
grzegorz1974paszek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 700g - taka sobie waga . Tani lekki suport - Boplight to 156g -ok 100zł . Ale isis słynie z nietrwałych suportów - lepiej jakąś zintegrowaną korbe .
Artro Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Co to znaczy zintegrowana? Sorki, ze pytam ale jestem blady w tym temacie A nie daloby rady tej korby zamontowac z jakims lepszym suportem chocby wymienionym Boplightem? Lol, skoro waga 700g taka sobie, to czemu ludzie kupuja te XTRy 780 gramowe za ponad tysiac zlutych???
Gość R3surrection Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 bo one wazą tyle ze zintegrowanym suportem
nevermind Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Co to znaczy zintegrowana? Sorki, ze pytam ale jestem blady w tym temacie A nie daloby rady tej korby zamontowac z jakims lepszym suportem chocby wymienionym Boplightem? Lol, skoro waga 700g taka sobie, to czemu ludzie kupuja te XTRy 780 gramowe za ponad tysiac zlutych??? Zintegrowana korba to taka, która jest połączona na stałe z osią, a do mufy wkręcasz jedynie łożyska. Dlaczego kupują? Pewnie dlatego że 960 waży ok. 710g, a 970 - 690g, łożyska pewnie około 100g, wiec masa kompletu jest niezła. Co do innych zalet XTR niech się wypowiedzą użytkownicy, bo ja nie miałem okazji na nich jeździć, Pozdrawiam
Mod Team durnykot Napisano 5 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2009 Miałem Sonorę przez pół roku. O ile do sztywności i trwałości korby nie miałem pytań, o tyle kwestia wymieniania suportów co trzy miesiące wyprowadzała mnie z równowagi. Niezaleznie od tego ,czy kupowałem suport VP o wadze 160 gr czy Accenta o wadze ok. 200 gram, po mniej więcej trzech miesiącach pojawiał sie irytujący luz i skrzypienie. Zakupiłem LX i ma troche ciężej ale spokojniej. Ale ,jak wspomniałem, do samej korby nie mam zastrzeżen.
Artro Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Wiec jeszcze raz moje pytanie czy daloby rade wymienic ten dziadowy suport na jakis porzadny? Generalnie z tego co mowicie to caly suport w systemie ISIS jest dziadowy? Ej wlasnie sie kapnalem, ze mam korbe Truvativa Firex 3.3 ktory tez ma suport ISIS!!! Tak mi sie wydaje Jestem z tej korby w 100% zadowolony gdyby nie fakt, ze jest ciezkawa :/ Musze pomyslec nad wymiana tej korby przy jednoczesnym zachowaniu suportu! Co wy na to?
Fifi Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Korby w Krossie Levelu A6 są zintegrowane, nie ma sensu przesiadać się na ISIS. Więcej wiadomości na LB. Edit: ISIS i korba zintegrowana to dwa różne standardy, dlatego ten suport w Twojego Krossa nie będzie pasował do tej korby Accenta.
accentinferno Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 odpuśc sobie tą sonore i kup slx-a lub lx-a jest dużo lepszy i waży mniej więcej tyle samo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.