Skocz do zawartości

[korba] Accent Sonora ISIS

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Mam pytanie co sadzicie o tej korbie: >Klik!<

Czy moze lepszy Shimanowski SLX? Waga 700g jest co najmniej kuszaca, ale jak z trwaloscia i sztywnoscia takiej korby?

Mial z nia ktos do czynienia? Ciekawa jaka waga realna :)

Dla przypomnienia waga realna XTR to +/- 780g

Pozdrawiam,

Artro

;)

Napisano

Co to znaczy zintegrowana? Sorki, ze pytam ale jestem blady w tym temacie :) A nie daloby rady tej korby zamontowac z jakims lepszym suportem chocby wymienionym Boplightem?

Lol, skoro waga 700g taka sobie, to czemu ludzie kupuja te XTRy 780 gramowe za ponad tysiac zlutych??? ;)

Gość R3surrection
Napisano

bo one wazą tyle ze zintegrowanym suportem

Napisano
Co to znaczy zintegrowana? Sorki, ze pytam ale jestem blady w tym temacie ;) A nie daloby rady tej korby zamontowac z jakims lepszym suportem chocby wymienionym Boplightem?

Lol, skoro waga 700g taka sobie, to czemu ludzie kupuja te XTRy 780 gramowe za ponad tysiac zlutych??? ;)

Zintegrowana korba to taka, która jest połączona na stałe z osią, a do mufy wkręcasz jedynie łożyska.

Dlaczego kupują? Pewnie dlatego że 960 waży ok. 710g, a 970 - 690g, łożyska pewnie około 100g, wiec masa kompletu jest niezła.

Co do innych zalet XTR niech się wypowiedzą użytkownicy, bo ja nie miałem okazji na nich jeździć,

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Miałem Sonorę przez pół roku. O ile do sztywności i trwałości korby nie miałem pytań, o tyle kwestia wymieniania suportów co trzy miesiące wyprowadzała mnie z równowagi. Niezaleznie od tego ,czy kupowałem suport VP o wadze 160 gr czy Accenta o wadze ok. 200 gram, po mniej więcej trzech miesiącach pojawiał sie irytujący luz i skrzypienie. Zakupiłem LX i ma troche ciężej ale spokojniej.

Ale ,jak wspomniałem, do samej korby nie mam zastrzeżen.

Napisano

Wiec jeszcze raz moje pytanie czy daloby rade wymienic ten dziadowy suport na jakis porzadny?

Generalnie z tego co mowicie to caly suport w systemie ISIS jest dziadowy?

Ej wlasnie sie kapnalem, ze mam korbe Truvativa Firex 3.3 ktory tez ma suport ISIS!!! Tak mi sie wydaje ;) Jestem z tej korby w 100% zadowolony gdyby nie fakt, ze jest ciezkawa :/ Musze pomyslec nad wymiana tej korby przy jednoczesnym zachowaniu suportu! Co wy na to?

Napisano

Korby w Krossie Levelu A6 są zintegrowane, nie ma sensu przesiadać się na ISIS. Więcej wiadomości na LB. :)

Edit: ISIS i korba zintegrowana to dwa różne standardy, dlatego ten suport w Twojego Krossa nie będzie pasował do tej korby Accenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...