hudy Napisano 12 Grudnia 2008 Napisano 12 Grudnia 2008 Szukam pomysłów na pozbywanie się napisów z różnych części rowerowych. Wiadomo, że nie zawsze jest to proste, czasem nawet niemożliwe. Chciałbym jednak zebrać wasze doświadczenia w tej dziedzinie. Na przykład jak pozbyć się napisów z opon, albo kierownic i mostków. Wszystkie sugestie sprawdzone w praktyce jak i te teoretyczne chętnie wysłucham
rymo Napisano 12 Grudnia 2008 Napisano 12 Grudnia 2008 Z opon to najlatwiej, wycinasz ten kawal gumy i juz nie ma. Inna metoda to chlorokauczk i zamalowujesz...git wyglada szpan na okolice. Z kierownic karbonowych no to bierzesz pilnik i pilujesz dopiki nie wyjda jakies takie dziwne nitki, wtedy konczysz. Z ramy no to sa naklejki (najczesciej) pod warstwa lakieru. Bierzesz rame na piaskowanie, lakierujesz na nowo i git. A tak na serio piaskowanie albo zostaw Inne metody to lipa totalna.
ganji Napisano 12 Grudnia 2008 Napisano 12 Grudnia 2008 a mi sie udało tymi innymi metodami co prawda niezbyt profesjonalnie ale sie udało. najpierw wierzchnią warstwe naklejki oderwałem, później to mieszanie wszelkiego typu środków czyszczących, pomógł tu bardzo jeden z tych "magicznych" niemieckich środków małe ryski które zostały na ramie przejechałem szmatką nasączoną leciutko olejem i po sprawie tyle, że baaardzo czasochłonna metoda
D2mian Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Napisy ze sztycy bądz kierownicy spróbuj acetonem
Artro Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Mysle ze wszelakiego typu pilnikowanie etc nie jest dobre... Pozaklejaj to wszystko czarna tasma wpizdu i po sprawie. Oklej caly mostek, kiere i ch.. rame tez! Tasma czarna, moze byc termoizolacyjna jakas, albo jeszcze lepiej taka do paczek listowych etc i masz luz Albo mozesz pomazac, tylko jak najbardziej niestarannie rame jakas tania farba akrylowa Najlepiej, jakbys sie zapytal jak to robic fachowcow, czyli kurierow rowerowych Oni maja swoje magiczne sztuczki, zeby rower full xtr wygladal jak full makro
hudy Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Napisano 13 Grudnia 2008 hyh, Panowie Panowie, usuwanie napisów może być estetyczne. i może nie pozostawiać wcale śladów. Da się tak zrobić. Kierownice, mostki sztyce - rozpuszczalnikiem nitro. Wypróbowane przez Pana, od którego kupowałem kierownice i mostek. Wygląda bardzo dobrze. Szukam sposobu na opony, siodełko ze sztucznej skóry. Ramą już nie muszę się przejmować bo się nią zająłem. Napisów, które są wytrawione lub wycięte w materiale nie pozbędę się, więc o tym nawet nie ma co gadać.
Artro Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 A co ty chcesz zostac goncem rowerowym, ze sie tak tych napisow pozbywasz? ;> Na wyciete w materiale lub wytrawione napisy to tylko tasma Przy okazji jak juz znasz sposob, to podziel sie nim, na pewno ktos w przyszlosci skorzysta
hudy Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Napisano 13 Grudnia 2008 Kierownice, sztyce i inne rurki - rozpuszczalnik nitro. Z ramy zdarłem cały lakier bo idzie na proszek. Nie chcę zostać kurierem. Ot, moja koncepcja wizualna nakazuje mi pozbyć się większości napisów
1415chris Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 hehehe dobra zabawa, Artro twoj przedostatni teks rozbawil mnie i to powaznie hehehe, nie moge nie zacytowac czarna tasma wpizdu i po sprawie hehehe nie ma to jak dobra kolezenska rada hehehe
grzegorz1974paszek Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/13475g-GT-i-d...MrJ-t40082.html podobny rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.