Rulez Napisano 30 Października 2008 Napisano 30 Października 2008 Ja nie "czuję potrzeby" zrzucania po 3 biegi naraz , tylko czasem tak muszę, żeby nie zsiadać z roweru (a może właśnie czuję potrzebę, bo nie lubię zsiadc) Crossów nie radzę zbyt często męczyć na schodach , bardzo szybko padnie amortyzator. CROSSWAY TFS 800 SPORT-D - naprawdę sporo wytrzyma (bez zrzucania po 3 biegi - 2 bez problemu), i niezbyt częste zjazdy ze schodów (ze względu na amortyzator).
pabloo2000 Napisano 30 Października 2008 Autor Napisano 30 Października 2008 a jak się ma moja waga do roweru, czy potrzebne są mocniejsze podzespoły jaśli warzę 100kg? i czy CROSSWAY TFS 100 SPORT-D to wytrzyma?
Rulez Napisano 30 Października 2008 Napisano 30 Października 2008 Piasty szybko się zużyją , obręcze mogą szybko sie odkształcić, a szprychy pękać, amortyzator dostanie luzów (zwłaszcza przy jeździe po schodach czy w terenie) ,
sportsterman Napisano 30 Października 2008 Napisano 30 Października 2008 pabloo2000, nie znam powodu dlaczego tak zależy Ci na hamulcach tarczowych do crossa, niemniej ja bym zrezygnował z tarcz na rzecz dobrych "V" i znalazł w zamian za to rower z lepszej jakości osprzętem. Tym bardziej, iż z Twoich wypowiedzi na temat stylu jazdy i sposobu korzystania z roweru wynika, że V wystarczyłyby z powodzeniem. Co do jazdy crossem po schodach, to wg mnie jeśli nie będziesz pokonywał stopni w szaleńczym tempie i będą to zjazdy okazjonalne to nie powinno nic niepokojącego się stać z rowerem. pozdrawiam
pabloo2000 Napisano 30 Października 2008 Autor Napisano 30 Października 2008 Pewnie Masz racje ale uparłem się i już - tarcze muszą być.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.