Skocz do zawartości

[tarczówki] Hope

kopaczus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!

Ma ktoś na forum doświadczenia z hamulcami Hope? Jakiekolwiek modele - chodzi mi o awaryjność, siłę/modulację i ogólne wrażenia eksploatacyjne.

Przy okazji, orientuje się ktoś może jaki to model? Mam same zaciski, planuję kupić do nich klamki Hope Moto i zastanawiam się czy w ogóle warto, jeżeli te zaciski to jakieś fekalia.

Pozdro600

Napisano

opinie o hope znajdziesz na dh zone.

z tego co czytalem to nowe modele hope zystkują bardzo dobre opinie, w przeciwienstwie do starszych gdzie opinie są skrajne od zachwytu do nienawisci.

hope uzywa harry peek z tego forum jak tez krolik z forum emtb - a on jezdzi ostro wiec sporo ci powie na ich temat.

osobiscie znam dwie osoby ktore uzywają hope - jedna kombinacji mini/m4 druga chyba hope m4. ta pierwsza jest ze swoich zadowolona mimo kombinacji mini przod m4 tyl druga uzywala ich w dh i fr - wymagaly wielkiego wyczucia bo hamowaly jak pręt wsadzony w szprychy - od razu i bez ostrzezenia blokując kolo. siedzialem raz na tym rowerku i co mnie doprowadzalo do szalu to wycie hebli w momencie hamowania - kombinacje z ustawieniem nic nie pomagaly.

czytajac informacje w internecie spotkalem sie z danymi na temat nieszczelnosci szczegolnie zacisku przy tloczkach.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Zaciski wyglądają bardzo ładnie, robota pierwsza klasa. No ale jak ciekną to zanim się szarpnę na klamki Moto, może najpierw zaleję jeden z klamką Juicy5 i potestuję trochę... przydadzą się może hample na zimę bo szkoda mi Juicy7 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...