sowix1 Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 W swoim rowerze posiadam obecnie amortyzator Manitou six. Jest on jednak dla mnie zbyt miękki, nawet po regulacji pokrętłem (choć ono i tak prawie nic nie daje),. Co można zrobić z takim "fantem" ? Jak go "utwwardzi ć" i czy jest to opłacalne?
Schwefel Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Można wymienić sprężyny na twardsze ale jest to nieopłacalne przy obecnej wartości tego amora.
HANSON Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Miękki Miałem kiedyś takiego ale on był jak kamień, latem robił się trochę miękciejszy, a regulacja na goleni w moim przypadku też nic nie dawała. Ogólnie sprzęt do bani
Schwefel Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Wszystko zależy od wagi bikera, więc nie uogólniaj.
Carbon Napisano 25 Października 2008 Napisano 25 Października 2008 Możesz pokombinować sam jak chcesz. Ja np. w swoim RST Gila, ktory byl rowniez za miekki wymieniałem sprężyny na te od simsona. Zapłaciłem chyba za 2szt. jakoś 16zł. jedyne co to musiałem przerobić taką części na dole sprężyn, żeby pasowała i pomogło./ jeszcze uciąłem elastomery/ Wreszcie mam taką twardość jaką chciałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.