Skocz do zawartości

[Tarcze] Nowe do Kross sfx 300 i rozstaw otworów. Pomocy!

pplotczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam krossa SFX300 Poztanowiłem wyminić w nim moje tarczówki no-name na shimano kupiłem zaciski na przód świetnie pasowały na tył trochę musiałem podgiąć ramę, potem chciałem założyć nowe tarcze i okazało się że rozstaw śrubek jest inny(różnica gdzieś 4mm, stare są więkrze). Ta cżeść piasty do której się przykręca tarcze to coś w rodzaju nakrętki na tą piastę. Odrazu gdy kupiłem ten rower mogłem nawet je odkręcić zaciskając hamulec i pchając rower do tyłu, teraz jest bardzo mocno skręcone i ciężko to odkręcić(na razie nie dałme rady). Zaciski to shimano BRM416 a Tarcze to shimano smrt 51 160mm. Co mam tz tym zrobić? Czy tą nakrętkę da się dokupić? Nie chcę kupować nowej piasty bo znowu będę musiał dopłacać i jest z tym dużo roboty. Bałagam o pomoc. Z góry dziękuję.

Napisano

Ta cżeść piasty do której się przykręca tarcze to coś w rodzaju nakrętki na tą piastę.

ze co? daj zdjecie

mi sie zdaje ze masz piasty na mocowanie tarczowek 6 srub a tarcze shimano sa na center lock

Napisano

wez ustal co jest niestandardowe czy ta twoja nakretka czy tarcza chociaz stawiam na nakretke, z ta nakretka idz do kumpla co ma tarcze albo do sklepu przymierzyc inna

na 99,9% ta nakretka jest badziewna a tamta stara tarcza jak wyglada? nie miala rozwiercen? pilowan?

Napisano

No i jak ?? wyszło ci to piłowanie ??

Ja mam ten sam problem -.-

Tylko w 2 strone .....

Kupiłem sobie nową piaste no i troche mało kasy na tarcze zostało....

A że na allegro był zestaw tarcza klocek za 50zł (o.O) to zakupiłem (pisało że pod 6 srub) myśląc że sie nadają

Paczka przyszła dzisiaj.. otwieram i wszystko fajnie zacisk tarcza tylko z taką jakby podkładka (6 śrub i gwint).

Troche to wygląda jakby było nakręcane jak wolnobieg... -.-

No i oczywiście TARCZA NIE PASUJE DO PIASTY

Co z tym fantem zrobić ???

Piłować ?

Napisano

masz 10 dni zwracasz i gosc ci powinien zwrocic kase tylko ze bedziesz na tym 20 zl do tylu bo za wysylke ci chyba nie zwroci i tak... jest to jakis chory wynalazek

a jak chcesz zatrzymac to chyba powinienes odkrecic to co jest przytwierdzone do tarczy

Napisano

To co jest przykręcone do tarczy to już zdjołem dawno :)

Teraz sie zastanawiam czy piłować czy poszukać jakieś taniej z NORMALNYM rozstawem śrub -.-

Napisano

Już załatwiłem sobie inną... :)

Ale pytając w sklepie powiedziano mi że od tego można połamać tarcze (przy hamowaniu duże siły tam działają)

Napisano

normalne ze pilujac naruszasz strukture tarczy i moze sie od tego polamac zalezy wszytko od tego ile spiłujesz i jaki jest materiał tarczy :)

Napisano

Jeszcze nie piłowałem swoich. niedługo się za to wezmę. Jak tylko wypiłuję to zrobie foty i wstawię. Taką dokładnie tarczę jak kupił kolega mam na przodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.