Skocz do zawartości

[hamulce magura clara] prosze o szybką opinie

Elo78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , zastanawiam się nad kupnem swoich pierwszych hydraulików i powaznie zastanawiam sie nad magura clara. Wiem że sa tam słabe platikowa klamki ale to nie jest duży problem bo je zwsze mozna wymienić , chodzi mi o to jak sie sprawują same zaciski? I czy tam sa ruchaome 2 klocki czy jeden? Będe bardzo wdzięcnzy za wszelką pomoc.Pozdrawiam.

Juz nieaktualne , temat można zamknąć.

Napisano

to zabytek o marnej sile hamowania. do tego dzwignia raz ma krótki raz długi skok. stary model, klocki nie są juz tak popularne jak kiedys.

zdecydowanie lepiej kupic cos nowszego a na pewno nie gorszego - np shimano alivio

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Ja mam Luise co do siły hamowanie nie mam zastrzeżeń, zaciski maja takie same, tylko 1 tłoczek z tylko jednym ruchomym klockiem, dzwignia klamki jest plastikowa ale dość mocna, zaleznosci do czego chcesz uzywać hamulca do lekkiego XC mogł by sie nadwac.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kolega miał te hamulce i siła sprawowały się ok, ale modulacja na poziomie 0-1 (albo lekko zwalnia albo zatrzymuje koło). Jeden ruchomy tłoczek no i ta klamka... Lepiej tą kasę wydać na Alivio.

Ja tydzień temu kupiłem taki hamulec i jestem zadowolony, siła hamowania bardzo przyzwoita (jak na klocki żywiczne) modulacja również, no i oczywiście stosunek cena-jakość jest bardzo dobry. Jak się zachowuję przy zmiennych warunkach atmosferycznych to niestety nie mogę powiedzieć bo nie testowałem jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...