Edivaren Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem roweru z hydraulika, z ktora to stycznosc mam w zasadzie pierwszy raz. Co prawda maja przejechane dopiero ~30km, jednak nurtuje mnie pewna kwestia - skok jalowy klamki. Hamulec zaczyna brac dopiero odrobine ponizej polowy. Stad moje pytanie: czy ten typ tak ma? Zapowietrzenia raczej nie podejrzewam. I drugie pytanie: czy klocki wraz z przebiegiem jeszcze sie dotra? Hamuje sie juz calkiem niezle, jednak wciaz wymaga to troche sily, no i klamka dochodzi prawie do samego gripa Pozdrawiam.
gerus Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 U mnie w J5 docieranie trwalo ok 200km w tym gory i wtedy sie dopiero dotarly a co do skoku to w J5 tez jest dosyc duzy ale gripow nie dotyka
Edivaren Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Napisano 1 Sierpnia 2008 No to jeszcze trochę docierania przede mną. Ale skoro mówisz, że też masz duży skok to chyba tak ma być, więc będę musiał się przyzwyczaić. Z dotykaniem gripa oczywiście lekko przesadziłem, ale miejsca zostaje tak akurat na palce.
kopaczus Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja raz zjechałem z porządnej górki i moje Juicy 3 są jak brzytwy Jak masz taki skok klamki to być może będziesz musiał odpowietrzyć - u mnie łapie wcześnie, jeden palec na klamce, reszta na gripie - na pełni ściśniętej klamce mam jeszcze sporo miejsca między klamką a palcami.
Edivaren Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Właśnie dlatego bylem zaniepokojony, bo nie bylem w stanie dojść do skrajnego punktu przed zablokowaniem koła, ponieważ klamka zatrzymywała mi się na kostkach (w przypadku hamowania jednym palcem). Przy okazji kupowania niezbędnych akcesoriów w jakimś sklepie rowerowym wspomniałem o moich Avidach i pan powiedział, że tak pracują wszystkie modele i nie da się z tym nic zrobić. No to cóż, przyszedłem do domu, jeszcze raz robię overview swojego sprzętu, aż tu przy klamce mym oczom ukazuje się malutka imbusowa śrubka. W takim razie po coś ona tam być musi, więc imbus w dłoń i dokręcam - bo przypomniałem sobie, że skoro to hydraulika to musi być i tłoczek . Kilka obrotów i efekt taki jakiego oczekiwałem. Klamka bierze już od samej góry. I teraz pytanie - czy pan z serwisu rowerowego okazał się być niekumaty (bo wyraźnie pytałem o możliwość regulacji), czy to ja popełniłem błąd dokręcając tłoczek? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
uchmanek Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 ta srobka do tego wlasnie sluzy. wiecej info na stronach avida lub w instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.