Misiek_z11 Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 Witam !!! Mam problem doborem łańcucha. Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować. Teraz przyszła pora na wymianę kasety i łańcucha, więc postanowiłem coś z tym zrobić. Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ? Da się coś z tym zrobić ? Pzdr. Misiek
Albert16 Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 Jesli kupisz kaste Alivio lub Lx 8 rz. to musi chodzic z 9 rzedowym łancuchem np deore lub lx.
Arkadius88 Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 Żeby przejść na 9 przełożeń nie wystarczy że zmienisz kasetę i łańcuch. Jeszcze zostają manetki i BYĆ MOŻE korba bo nie wiadomo czy przyjmie łańcuch na 9 rzędów. Napisz jaką masz korbę i ile już przejechała to coś Ci podpowiemy. Pozdrawiam Arek
sebekfireman Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 Arkadius88 ale kolega Misiek_z11 nic nie pisze że chce przejść na napęd 9 rzędowy. Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować. A na jakich przełożeniach to obciera? Takiego czegoś jak wózek pod 9 rzędów raczej nie ma - różnice szerokości w łańcuchu 8 i 9 rzędowym są tak niewielkie że nie idzie tego zauważyć gołym okiem. Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ? To źle Tobie facet powiedział - łańcuch 9 rzędowy z kasetą 8 rzędową pracuje bardzo dobrze.
Misiek_z11 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Napisano 15 Lipca 2008 Obciera na przełożeniach np 3-6, 3-7 ,3-8 lub 1-1 ,1-2 ,1-3 P.S. Nie chcę przechodzić na napęd 9-rzędowy
tobo Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 no to nie ma sensu zakladac lancucha na 9 rzędow. bardzo dobry i trwaly jak tez i estetycznie wykonczony jest lancuch ig90 z dawnej osmiorzędowej grupy xt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.