rObO87 Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Co sądzicie o tegorocznej 5 edycji? Podobało się? Jak dla mnie super był SU-26, akrobacja na szybowcu oraz Żelaźni. Generalnie "sytość" lotnicza była. Inne rzeczy typu rekonstrukcje bitew też ok. Z rzeczy, które mi się nie podobały to na pewno było prakowanie samolotów przy barierkach między publicznością, a startującym/lądującym samolotem. One poprostu zasłaniały pas. Za rok wybieram się ponownie
Schwefel Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Raczej mało miłośników samolotów znajdziesz na tym forum, więc pytanie typowo retoryczne. Nie byłem w Krakowie ale mogę potwierdzić, że Suchoj i Zliny zawsze się podobają publiczności.
Kubus18 Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Organizacja była świetna, dużo barów, kibli, samolotów na wystawach(z racji muzeum). Same samoloty średnio, od 10-14 było co oglądać(iskry, żelaźni, su-26, ten szybowiec, Dakota, ten węgierski transportowiec)a potem nuda w wykonaniu małych awionetek które tylko sobie latały, widok który na codzień widzę z okna(tylko nie tak nisko). Jak dla mnie za mało wojskowy piknik, brakowało migów-29 czy F-16, choćby nawet su-22, za mało helikopterów(prawie wcale), gość który miał wyskoczyć z samolotu na spadochronie chyba leciał na nim spod Balic, bo nikt nie widział z czego i jak skoczył. 1 Komentator(ten młodszy) był ciekawszy, super komentował samoloty i się ekscytował, drugi czasami tak nudził(ten starszy) że ludzie obok mnie ziewali. Jak mówię, brakowało odrzutowców, czasami ciekawsze widoki niż godzinach 13-17 widuję na lotnisku w Balicach(i tu jest ten efekt dźwiękowy przelatującego odrzutowca, który dawały tylko iskierki-ale słaby) Pozdrawiam P.S.Schwefel, 95% to nie byli żadni miłośnicy samolotów, tylko całe rodziny z dziećmi i fotograficy-amatorzy, chcący zrobił ładne zdjęcia
rObO87 Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Napisano 30 Czerwca 2008 Ale przyznacie, te samoloty między pasem a barierkami troche zasłaniały tylko całe rodziny z dziećmi żółtodzioby czasem przeszkadzają
Schwefel Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 żółtodzioby czasem przeszkadzają No to trzeba przyznać, człowiek już prawie naciska spust migawki a tu się jakiś malec z ojcem przepycha do barierki, efekt -> schrzaniona fotka i żal ciekawego ujęcia, które już się nie powtórzy.
rObO87 Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Napisano 30 Czerwca 2008 Czasem można się pośmiać, jak oglądałem Mi24 i jeden "szpec" patrząc na rurke pilota stwierdził, że to działko to musiałem odejśc na bok
Schwefel Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 To jeszcze nic, w Góraszce w sobotę były F16 w niedzielę Migi. No i nadlatują Migi a ludzie krzyczą, ale szybko lecą te F16 Chyba nie tak trudno rozróżnić jednosilnikowego F16 od dwusilnikowego Miga 19.
Kubus18 Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Phi pod moimi barierkami dwóch dziadków kłóciło się czy około dwumetrowej długości samolot jest osobowy czy "na pilota". Dziadek mówił że on by się tam zmieścił, co z tego że taki płatowiec o śmigłach długości łyżek stołowych by go nie uciągnął, a w kokpicie po lepszym przyglądnięciu się siedziała lalka barbie, która ledwo się mieściła. Kłócili się tak z 5 minut, póki obok samolotu nie stanął właściciel, 12 latek, któremu samolot nie sięgał nawet do kolan Ale dyskusja i zakłady były A te samoloty obok barierek faktycznie przeszkadzały, ale nie było ich gdzie postawić już. P.s.O dokładnie o taki samolocik jak ten w dolnej części zdjęcia się kłócili, tylko że tamten miał otwartą kabinę i był rekonstrukcją z lat 30.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.