mrsandman Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Witam Mam buty Specialized Sport MTB i w jednym z nich pekły mi gniazda (te w środku podeszwy) do których przykręca się blok. Teraz nie moge dokręcić bloku bo śrubki przeskakują. Mam reklamować buty ? Da się jakoś wymienić ten element ? Zaznaczyłem na obrazku o co mi chodzi jakby ktoś nie zrozumiał -
WojteK# Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Cała blaszka ci pękła czy tylko zerwałeś gwint? Jeśli to 2 to poprostu wkręcasz blok w te drugie dziury;) Jeśli to 1 to blaszke można wymienic, ale raczej nie da sie takich kupic. Popytaj się znajomych może będą je mieli bo np. zmienili buty.
mrsandman Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Napisano 28 Czerwca 2008 Pękły oba gniazda, blaszka jest OK. Wprawdzie mógłbym wkręcić bloki w przednie dziury ale wtedy źle mi się jeździ. Blok jest za bardzo z przodu a ja wole jak jest na środku lub troche z tyłu.
Quattro Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Może wystarczyłoby odwrócić blaszkę... Tak żeby te dobre "dziurki" były z tyłu i będziesz miał zamocowane po staremu. Oczywiście jeśli blaszka nie siedzi na stałe w bucie.
mrsandman Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Napisano 29 Czerwca 2008 OK, tylko jak się do niej dostać... Pod wkładką jest tam miejsce wyciąte z 3 stron przez które może dało by się to wyciągnąć. Ale czy nie strace gwarancji przez ingerencje w tamto miejsce ? Pozatym wydaje mi się że ta blaszka jest tak wyprofilowana że nie będzie dało się jej obrócić. Jutro chyba zajade do sklepu, myślicie że uznają gwarancje ?
Ecia Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Blaszka raczej powinna być prostokątna - nie widziałam jeszcze, jak dotąd, wyprofilowanej. To byłoby zresztą niepraktyczne, choćby ze względu na to, o czym piszesz. W mojej blaszce również pękło gniazdo na blok - bez problemu odwróciłam ją do góry nogami. Aby się do niej dostać, musiałam pogłębić nacięcia na podeszwie, które były tylko zarysowane. Po zabiegu blaszkę dało się wyjąć i odwrócić bez żadnego kłopotu. Pozdrówko dopingujące
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.