Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Wycena hayes hfx 9 160mm

bardakon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie czekam na paczkę z parką avidów 5 i chcę sprzedać mojego aktualnego Hayesa nine 160mm tylni. Prawdopodobnie mam kupca więc nie wystawię hamulca na aukcję i potrzebuję ceny:

Kupiony na wiosnę 2007

Przebieg 2300km w tym połowa po asfalcie (600km z sakwami), Klamka i przewód bez skaz, otarcia od tarczy na mocowaniu adaptera. Zużycie kloców trzeba określić po przebiegu bo nie chcę ich demontować na razie.

Da się coś powiedzieć o wartości?

Napisano

Nowy kupi się już za +- 200zł. Zużycia nie określi się po przebiegu bo wszystko zależy od warunków (piach, błoto, deszcz, długie zjazdy na hamulcu - szybsze zużycie). Nowe klocki kosztują około 35zł.

Co do wyceny to więcej niż 100zł bym nie proponował - doliczając ewentualnie jeszcze zakup nowych klocków.

Napisano

Panowie. Wystarczy ,że trafi na osobę która nie ma zielonego pojęcia o sprzęcie i kupi to za 150zł nawet więc nie bądźmy tak sceptycznie nastawieni. Nowe mogą kosztować i 50zł więcej ale dla niektórych zaoszczędzenie 100zł na komplecie to majątek tym bardziej ,że różnicy nie widać... to po co przepłacać. :)

Napisano

Z drugiej strony realna wartość to cena rynkowa a ta jest uzyskiwana na allegro. Nowy ściągnięty z roweru można kupić za 200zł ale cena sprawnych używek nie spada poniżej 100zł chyba że ktoś źle przeprowadzi aukcję lub miał pecha...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...