Skocz do zawartości

[Rower] Ghost EBS 1 - opinie na temat ramy

soldek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zdecydowalem sie na kupno roweru Kellys Salamander (klik), ale dzisiaj bylem w sklepie rowerowym i sprzedawca zachwycal rower GHOST EBS 1 (>klik), osprzet i waga faktycznie imponuja, ale jak sie spisuja ramy w tych rowerach? Mial ktos rower tej firmy? Nie moge sie doszukac opini na temat ram..

Napisano

Jeśli się nie mylę w Magazynie Rowerowym na ten miesiąc jest artykuł o rowerach MTB do 2000 zł.I właśnie tam jest ten rower opisany.Nie jest to mega duży artykuł ale warto poczytać

Napisano

Na rowery.com jest test i dostal 9/10 pkt wiec ladnie, ale chcialbym uslyszec opinie z perspektywy czasu uzytkowania rowerow Ghost, nie wiem czy zrezygnowac z Kellysa kosztem EBS 1 :rolleyes:

Napisano

Kellys Salamander - ciężka przy tym mało sztywna bocznie rama , poza tym ramy Kellysów są tandetnie wykonane , a lakier schodz jak łupież (miałem i na szczęście cię pozbyłem)

Takie są moje wrażenia byłego posiadacza Kellysa, któremu do Ghosta daaaleko ...

Napisano

Ja na swojego ghosta se7002 nie narzekam. O jakości lakieru się nie wypowiem, bo u mnie to jest jakby cała rama była czymś spryskana (jakąś taką szarawą farbą) a następnie 'wycięta' zewnętrzna warstwa i tam rama się srebrzy. No i akurat w tym miejscu to nie widać żadnych odprysków, mimo że kamienie lecą. Oczywiście osłona na widełkach musi być ;)

Ogólnie rama ładnie wykonana, spawy równe. Na początku miałem trochę problem z ustawieniem kokpitu, bo ma całkiem wysoką główkę. Braku sztywności nie odczułem. Z ramy jestem bardzo zadowolony ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...