Ogór Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 witam ostatnio rozebralem swoja manetke w celu jej naprawy. wszystko szlo doskonale ale zapomnialem jak szla spreznka i teraz pytanie do was - jak zamontowac ta sprezynke ?
Mod Team Pixon Napisano 2 Marca 2008 Mod Team Napisano 2 Marca 2008 Daj zdjęcie manetki, może powiedz co to za model to będziemy mieć jakąś orientację. Ponieważ w tej chwili to niewiele kto wie o co ci chodzi.
miromalbork Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 Kiedyś też rozkręciłem manetkę (ściślej klamkomanetkę) i też miałem problem z jej skręceniem. Pamiętałem, jak było wcześniej zmontowane, ale jak montowałem, to sprężynka była zbyt słabo naciągnięta. Podczas składania w fabryce sprężynka chyba była skręcana/rozkręcana (już nie pamiętam jak działało) dodatkowo o jeden obrót (?).
Mod Team Odi Napisano 5 Marca 2008 Mod Team Napisano 5 Marca 2008 Sprężynkę należy zamontować poprawnie czyli umieścić ją w otworach, w których powinna być osadzona. Niestety szklaną kule mam w serwisie i nie wiem jaką masz manetkę bo nie napisałeś.
kabanosdg Napisano 15 Marca 2008 Napisano 15 Marca 2008 Hm... a jeszcze coś więcej? Najlepiej fotka. Jest kilka modeli (w zależności od daty produkcji) Alivio. Druga sprawa że w Alivio na jednej sprężynie się nie kończy. Są dwie od blokady indeksu góra - dół i na pewno jedna większa powrotna do dźwigni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.