Skocz do zawartości

[rower] destroyer jump 2007

DJTaZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie czy jak zaoram do mojego destroyera duro triple i zaczne jeździć w dirt\FR może lekkie DH to pęknie przy główce czy raczej wytrzyma bo słyszałem różne opinie i nie wiem czy nie będę musiał oddawać ramki do spawania :)

Napisano

Duro triple miało w starszej wersji to samo 130 skoku jak z pojedynczą koroną - nowe też tak ma? Bo jak tak, IMO nie ma sensu zakładać dwupółki (no chyba, że już jest).

Do FR Destroyer jest ramą za krótką i faktycznie może polecieć przy główce, bo nie jest przystosowana do takich skoków amorka, a tym bardziej do użytkowania na czymkolwiek poza dirtami (i to też bez przesady - jej żywiołem jest street).

Jeśli chcesz zmienić dyscyplinę, moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie stopniowe składanie drugiego roweru na takiej ramie HT, która wytrzyma skok >120mm (Dartmoor SS, niektóre KONY), a Destroyera zostawić do streetu.

Napisano

Dlaczego Duro Triple? Dla pseudo szpanu że "mam dwu-półkę" ?

Lepszy będzie "zwykły" Duro [1 półka, dwu-półka ma tłumienie cierne <_< ]

Jeżeli boisz się o główkę to pomyśl nad wersją 100mm.

Napisano

dwópołkę chciałem ze względu na to jak zarąbiscie chodzi mimo że nie ma tłumienia olejowego ale chyba jednak wsadze jakiegoś xcr-a albo duro d. a żywiołem destroyera nie jest street tylko właśnie dirt chyba że starszych roczników. Mój kumpel skakał na destro 2lata na 6-ścio metrówach i nic się z ramą nie stało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...