Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
możesz podobnie do użytkownika Elberet zacytować jakiś mój "głupi" post z przed 3 miesięcy gdzie nie miałem większego pojęcia o fixie

ja po prostu nie lubię jak ktoś się wypowiada na jakiś temat przekonany o swojej racji, kiedy wiem, że jej nie ma. pojeździsz, zrozumiesz, przyznasz rację. albo się zniechęcisz. bez żalu ze strony ostrego koła.

a wyzywanie od pizd i robienie gnoju na forum "od wejścia" nie przysporzy ci sympatii. ziomuś

Napisano

od podstaw skladalem sam..

Rama Dolan Pre Cursa

Obrecze Halo AeroWarrior

Piasty Goldtec Track Pro + szprychy sapim (zaplatalem sam)

Kiera Nitto B123AA (NJS) + owijka fizik

Mostek System Ex

Korby na razie od starego wrzucone Lasco torowe 48 w niedalekiej przyszlosci czarne Miche Primato Advanced

tyl Halo17t+kontra dura ace

Siodlo Selle Italia

Jutro pstrykne wyrazniejsze fotki..

edit: byki

Napisano

ostre koło to nie jest popołudniowa herbatka u babci z kruchymi ciasteczkami.

chcesz mieć kółeczko wzajemnej adoracji gdzie wszyscy głaszczą się po główkach nieważne jaką głupotę palniesz to nie tutaj.

kiedy ja zaczynałem przygodę z szosą singlem fixem to subforum raczkowało, klejonki były powszechne bo na rynku były tylko miche za kupę hajsu.ostre trzeba było chcieć mieć i nikt nie szukał zachęty na forum.

myślałem kiedyś, że fajnie będzie jak dużo ludzi będzie jeździć bez przerzutek.potem miałem nadzieję, że ludzie się zrażą i będzie można po taniości fajne sprzęty kupić jak przesiądą się na longboardy.poskutkowało to wysypem pomalowanych proszkowo wagantów i innych parchów na allegro za wściekłe pieniądze.i wielką warszawską masakrą pod planem B/placem zbawiciela gdzie pajace bez strapów/hamulców nie ogarniają roweru i rozjeżdżają dzieci.tu byli keidyś ludzie z ogromną wiedzą, zajawką i pomysłami a teraz mamy posty 'czy ta rama będzie dobra do ostrego koła jak ją pomalować chce ostre co robić'.

na ostrekola.pl wszyscy miziają się po główkach i jest milusio, tam się odnajziesz.

Napisano

Ale z was buce, przez was Tad3k skończył ten temat i przez takich jak wy giną dzieci pod kołami ostrych bez hampla. Ja dziękuję bardzo, ja się obrażam. Nigdy się nie dowiem co kryje trzecia warstwa lakieru i skąd te serduszka z mistycznej ramy.

Napisano

Jak skończy to pokaże! Na razie wstrzymujmy oddech i oglądajmy proces jego składania w każdym przypadkowym temacie, oraz tym specjalnie przez niego założonym do tego celu.

• Mod Team
Napisano

Tadek - tak jak pisał wcześniej Elberet - tu się chłopaki nie miziają i my na nieco bardziej szorstkie słowa przymykamy nieco oka(przynajmniej ja trochę odpuściłem :) ) ale burackich tekstów i wysyłania kogoś po leki, nie będę tolerował.

Ostrzeżenie w nagrodę

edit - trochę nie doczytałem - Pixi - następnym razem lecisz, trafiłeś po prostu na Fenthnina, on jest ten dobry.

Napisano

Krusto co to za prototypowe opony produkowane w najciemniejszych tajnych piwnicach undergroundu że trzeba było zakryć nazwę by nie udostępniać poufnych informacji na ich temat?? Z ciekawości pytam, to conti Gatorskin ??

A i powiedz jak się zachowują te obręcze Halo bo miałem je w planach zakupić ale wziąłem inne ale bardzo kusiła mnie ich waga przy tym profilu (to ponoć to samo co kinliny tylko pod nazwą i ceną Halo)

Napisano

hehe udalo Ci sie :thumbsup: oponki to Conti Gator Hardshell, a napis zamalowalem bo mi nie pasowal pomarancz, ot tak...

Jesli chodzi o kola to nie moge narzekac, lataja nad dziurami. Nie jest to wysoki stozek bo tylko 23mm ale zalezalo mi na wytrzymalosci bo tutaj dziury mam jak w polskich drogach.. niestety lekkosc kol przeklada sie na zdzieranie opon a te sa juz trzecie u mnie (trzeci komplet) :teehee:

Napisano

A ile te obrecze waza?

Od razu mozesz powiedziec jak Ci wyszedl caly rower -jezeli chodzi o mase.

Z wygladu wole ramy na rurkach cr-mo, a jednak chcialbym w przyszlosci jakas lekka alu ramke, ze wzgledu wlasnie na mase.

Napisano

nie wazylem jeszcze bo nie do konca jest skonczony ale granice 7-8 kg...

Same obrecze waza po 545gr..

Osobiscie uwielbiam na cienkich rurkach rowerki ale tez chcialem zlozyc cos ze sportowym zacieciem na miasto, no i jest. Nastepny w projekcie bedzie klasyk :thumbsup: choc budzetowo wysralem sie na to....

Napisano

Mnie także najbardziej podobają się cieniutkie rurki :teehee: Szkoda, że dobra torowa stal tyle kosztuje no ale od czego mamy stare szoski. A oto moja:

20120911_153011.jpg

Rama: Giant Speeder

Obręcze: Remerx

Piasta tył: Novatec

Opona tył: Continental Ultrasport

Korby: Sturmey Archer

Stery: SH 600

Łańcuch: KMC 510HX

Siodło: Pinarello

Napisano

nie wazylem jeszcze bo nie do konca jest skonczony ale granice 7-8 kg...

Same obrecze waza po 545gr...

Mój błąd myślałem że masz te obręcze nie doczytałem znaczka bo tak mnie pochłonęły te zamalowane loga na oponie :teehee:

http://www.halorims.com/products-details.php?id=RMHAT32B

te 435gr przy profilu 27mm więc całkiem fajnie tylko ciekawe jak z wytrzymałością

Pasiasty niezły szczurek :thumbsup: co za wideł?

Napisano
To jest dolan ? pre corsa ? Ile Cię kosztowała ta rama ?

Tajemnicy nie ma bo dostepna na necie 210 funa z przesylka..

Dwie strony wczesniej opis sprzetu..

Napisano

Drugie wcielenie mojego dupowieźdźca. Kilka rzeczy do poprawy i oponki do wymiany. Na dniach wlecą platformy Sake z czerwonymi strapami. Mimo to źle nie wygląda :)

dsc0225dh.th.jpg

dsc0221jt.th.jpg

dsc0219b.th.jpg

Napisano

Elo78, fajny sprzęcik, tylko wolę większe napędy. ;)

Krusto, zawsze chciałem złożyć coś tego typu. Aczkolwiek wsadziłbym jakiś bardziej 'aero' widelec z trochę grubszymi goleniami, oczywiście carbon, trochę dłuższy mostek i siodło typu SLR. Ale ogólnie cacula :D

• Mod Team
Napisano

Posprzątane, mała prośba na przyszłość - klikajcie "zgłoś" i usuniemy spam

Z innej beczki - Elberet szacun za pedały SPD! :) Jeździłem kilka razy na ostrym w noskach ale podejrzewam że moje gleby byłyby jeszcze bardziej spektakularne :)

Napisano

ten widel jest aero i jest carbonowy :teehee: siodlo przelozylem ze starego, jak wpadnie kasa to sie wymieni.. A dlugosc mostka jest dla mnie idealna..Wczoraj dostal jeszcze nowy lancuch i teraz lata jak marzenie :woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...