KAZUMI Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Napisano 27 Czerwca 2008 Można bez problemu ale jak haki nie będą dawać rady to wtedy zastosuje się półogniwo i będzie miodzio
Mathieo Napisano 27 Czerwca 2008 Napisano 27 Czerwca 2008 Aha to dzięki bo podpatrzyłem sobie fajne bianchi na allegro które ma takie haki i chce sobie na niej ostre zbudować.
Mathieo Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Tak sobie myśle że zamiast kupywać łańcuch torowy, czy inne bmx, można by kupić łańcuch motorowerowy np.: od Simsona http://www.allegro.pl/item391014285_lancuc..._niemiecki.html zadziałało by to ??
Grabarz Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Zacięcie wynalazcy godne chyba lepszej sprawy, ale... czekamy na testy
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2008 Klaniam, A ja mam jedna watpliwosc: czy przypadkiem dlugosc ogniw nie bedzie nieodpowiednia do zebatek rowerowych? OSTRO! I.
elberet Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item391219701_lancuch_w_...nieuzywany.html Już to lepiej. Ze "starych dobrych czasów" kiedy to przerzutki działały latami bez zmiany kółeczek, zębatkami mało kto się przejmował a o Finish Linie na mokre warunki nie było mowy.
Mathieo Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 Ten co podałeś elbert jakiś szitowaty jest Za mieśiąc trochę kaski wpadnie, i zrobię testy Ivan kupię w motocyklowym,a ze sobą wezmę zębatki od novateca i poprzymierzam. Mam nadzieje że powinno grać, raczej nic nie powinno się stać , bo trochę szkoda mi stówy na łańcuch miche. Tym bardziej że ma to być ostre czy ss do szkoły
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2008 Klaniam, Akurat lancuch Misiowy to zupelny przerost formy nad trescia. Strasznie szybko mi sie wyciagnal, kosztowal kuupe szmalcu i jeszcze na dodatek Chinczykom nie chcialo sie wybic "Misie" na ogniwach i zostawili YBN. Taki sam lancuch juz pod "orginalna" marka kosztuje 1/3 tego co misiowy. Udanych experymentow! A na Twoim miejscu nie dyskredytowalbym tak szybko starych, rometowskich lancuchow. Takowy jezdzil przez 10 lat z okladem w moim Romecie Flamingu, przerzyl dwa spawania ramy oraz konwersje MX Gdybym zupelnie nie zajezdzil torpeda pewnie zapodawalby do dzis... Mlodziencze OSTRO! I.
KAZUMI Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Napisano 30 Czerwca 2008 Stare łańcuchy są bardzo dobrej jakości może nie każdy ale większość. A ten do motoroweru to może się udać Trzymam kciuki
guru Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Czołem towarzysze! Ja ponownie w sprawie KMC. Mianowicie, przyszedł dziś do mnie KMC 910. Ale to wygląda jak napęd do czołgu, a nie ostrego koła !!! Sugerowałem się forum, choć na stronie producenta podaje się szerokość ogniw 3/16. Jestem przerażony. Bo mam z tyłu zębatkę mtb, a z przodu aluminiową szosową. Obie wąskie. Boję się, żeby ten łańcuch nie zrobił z nich obwarzanków po 100km jazdy.... Zaraz zrobię jazdę próbną.
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Lipca 2008 Mod Team Napisano 1 Lipca 2008 Klaniam, Nie powinno byc zle. Szerokosc ogniw dedykowna jest zebatce/blatowi 3/32 cala. A ze plytki ogniw sa monstrualne... Daj znac jak naped zniosl ten czolgowy wynalazek. OSTRO! I.
guru Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Pierwsza jazda wzorowo. Nic nie strzyka, pyka, strzela. Sprawdzałem też w warunkach domowych i kręcąc korbami, ruszałem rowerem we wszystkich płaszczyznach - dobrze jest. Mam aktualnie lekki przekos, choć przy tak szerokich ogniwach, łańcuch sam się trochę dopasowuje do sytuacji. Przeraża mnie to, że nie jeździłem 2 miesiące na OK i po przejechaniu 25km jestem flak ; ) Co prawda mam trochę za bardzo sciśnietę konusy i przypomina to trochę jazdę na hamulcu, ale i tak jest ŹLE : ) Przerażające jest jeszcze to, że waga paczki (łańcuch+tektóra) = 730 gram :D
Grabarz Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 No cóż... coś za coś. Możesz mieć leciutki łańcuch, który będziesz musiał często wymieniać, a możesz mieć na napędzie czołgową gąsienicę i cieszyć się jej długowiecznością. Daj znać, jak się sprawuje, bo sam kiedyś byłem zainteresowany zmianą z 1/8 na 3/32 właśnie przez wzgląd na potencjalną niezniszczalność 910-ki.
ChudyUnicyclist Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 Mam już rame i koła. W tej chwili założony jest wolnobieg 7 rzędowy. Teraz muszę dorwać korbę, potem do niej suport a dopiero na końcu po założeniu tego, dosotsować do tego piastę z kołem i nakręcaną zębatką centrując je? chodzi mi o patent na locktite. Dobrze myślę?
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Lipca 2008 Mod Team Napisano 14 Lipca 2008 Klaniam, Centrujac... Hmmm... Jak mi sie zdaje chodzilo o kontrowanie Generalnie taka koncepcja bardzo mi odpowiada... Jesli jest to zwykla piasta na nakrecany wolnobieg (a tak wynika z opisu...) Loctite na gwint, zebatke dokrecic, Loctite na gwint i na styk koronka-kontra, dokrecic, wysuszyc, uzywac OSTRO! I.
cyrixman Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Witam wszystkich, zakupilem sobie rower szosowy i postanowilem ja przerobic pod ostre. I w tym momencie zrodzilo sie duzo pytan. chodzi mi o szerokosc obreczy koła. wewnetrzna szerokosc wynosi 18.5mm czy jest to normalna szerokosc czy bardziej trekingowa ? w tej chwili mam zalozone gumy 700x25C, ktore musze wymienic bo guma kompletnie sparciala. jaki maksymalny rozmiar koła (chodzi mi o to C )moge zalozyc do ostrego ? Moze ktos jezdzi na 35C ? Kolejnym problemem jest wybor piasty, czy ta dostepna na allegro http://allegro.pl/item398038035_piasta_tor...t_eurobike.html bedzie dobra, czy moze lepiej wziac przednia pod tarcze (myslalem o jakiejs shimano M4xx czy bedzie w maire wytrzymala ?)? i czym roznia sie piasty mtb i do szosy ? Z gory dziekuje za odpowiedz na moje pytania.
Mathieo Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Tak będzie pasowało, będziesz musiał dać tylko podkładki bo rozstaw szosowej ramki to 126mm a torowej piasty to 120 mm. Zresztą ja mam na sprzedaż taką piastę, taniej niż na allegro. http://www.forumrowerowe.org/piasta-Novate...olo-t40660.html piasta jest na łożyskach maszynowych
KAZUMI Napisano 17 Lipca 2008 Autor Napisano 17 Lipca 2008 Witam wszystkich, zakupilem sobie rower szosowy i postanowilem ja przerobic pod ostre. I w tym momencie zrodzilo sie duzo pytan. chodzi mi o szerokosc obreczy koła. wewnetrzna szerokosc wynosi 18.5mm czy jest to normalna szerokosc czy bardziej trekingowa ? w tej chwili mam zalozone gumy 700x25C, ktore musze wymienic bo guma kompletnie sparciala.jaki maksymalny rozmiar koła (chodzi mi o to C )moge zalozyc do ostrego ? Moze ktos jezdzi na 35C ? Kolejnym problemem jest wybor piasty, czy ta dostepna na allegro http://allegro.pl/item398038035_piasta_tor...t_eurobike.html bedzie dobra, czy moze lepiej wziac przednia pod tarcze (myslalem o jakiejs shimano M4xx czy bedzie w maire wytrzymala ?)? i czym roznia sie piasty mtb i do szosy ? Z gory dziekuje za odpowiedz na moje pytania. Powertuj trochę Ostre forum i znajdziesz szybko odpowiedzi na swoje pytania bo już były wałkowane 1000 razy po 2 razy
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Lipca 2008 Mod Team Napisano 18 Lipca 2008 Witam wszystkich, zakupilem sobie rower szosowy i postanowilem ja przerobic pod ostre. I w tym momencie zrodzilo sie duzo pytan. chodzi mi o szerokosc obreczy koła. wewnetrzna szerokosc wynosi 18.5mm czy jest to normalna szerokosc czy bardziej trekingowa ? w tej chwili mam zalozone gumy 700x25C, ktore musze wymienic bo guma kompletnie sparciala.jaki maksymalny rozmiar koła (chodzi mi o to C )moge zalozyc do ostrego ? Moze ktos jezdzi na 35C ? Kolejnym problemem jest wybor piasty, czy ta dostepna na allegro http://allegro.pl/item398038035_piasta_tor...t_eurobike.html bedzie dobra, czy moze lepiej wziac przednia pod tarcze (myslalem o jakiejs shimano M4xx czy bedzie w maire wytrzymala ?)? i czym roznia sie piasty mtb i do szosy ? Z gory dziekuje za odpowiedz na moje pytania. Klaniam, Popelniasz podstawowy i jakze powszechny blad rzeczowy. Ostre kolo to nie rower szosowy z jednobiegowym napedem ale konkretny typ napedu. W jak rame to wsadzisz, jak bedziesz tego uzywal, jakie dasz opony i osprzet to juz Twoja prywatna sprawa Jesli zachowas podstawowe wymogi konstrukcyjne takie jak linia lancucha jak najbardziej zblizona do prostej, oraz ocenisz przydatnosc i rozmiary poszczegolnych komponentow wzgledem konkretnej ramy (bedzie Ci trudno wsadzic piaste 150mm w widelki szosowe starego typu o rozstawie 110mm, klasyczne stery 1" nie beda wspolpracowac z mostkiem ahed na 11/8 cala itd...) bedzie git... Zadaj sobie pytanie do czego ma byc ten ostrzak, jak go bedziesz traktowal i przede wszystkiem jaki budzet zamiarujesz na niego wypaskudzic. Nie do pominiecia jest tez Twoje nastawienie do tego typu napedu. Czy wynika to z chwilowej i zajawkowej fali mody na fixy (taki jest fakt, na razie to zajawka z perspektywa na trend...), czy z Twojej checi poprobowania czegos nowego (uwazaj bo OK to zupelnie inny rodzaj napedu ktory generalnie mozna tylko kochac lub nienawidziec, naprawde niewielu pozostwaia on w stanie ambiwalencji...) czy tez mielas juz kiedys okazje poprobowac tego owocy i chcialbys zatopic zebiska we wlasnym... OSTRO! I. PS No i oczywiscie przegladnij Sub-Forum. Duzo juz tam napisano...
cyrixman Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 Witam, niepotrzebnie napisalem pierwszego posta, rzeczywiscie znalazlem odpowiedzi na czesc swoich pytan po przejzeniu forum. Troche z lenistwa napisalem ten post i chcialem od razu bez wiekszego wysilku dostac wszysko na tacy. Odnosnie moich poprzednich pytan doszedlem do wniosku ze musze szukac szerszych opon bo inaczej mi sie zle uloza na obreczy (beda za niskie). odnosnie uzycia piasty, myslalem o przedniej pod tarcze, glownie chodzi o koszta i jesli sie okaze ze to jednak nie to to zostanie mi tylko kupno piasty pod kasete/wolnobieg i zostane przy singlu. Chce to rozwiazac budzetowo, rower chce przygotowac do tego zebym mogl sobie nim pojechadzic na uczelnie i zostawic bez obaw pod wydzialem. Nie chce w to wkladac zbyt duzo pieniedzy bo moze sie okazac ze to jednak nie dla mnie a zwlaszcza nie na moje nogi. W tej chwili na pewno zaloze hamulec asekuracyjny. Wiem ze ostre kolo to rodzaj przeniesienia napedu a nie rower jako calosc. Tak jezdzilem na takim rowerze, ale to bylo bardzo dawno temu, a dokladniej byl to rower na ktorym sie uczylem jezdzic czyli mialem 3 lata. Tylny roztaw widelek wynosi 126mm w najwezszym miejscu , jest to stary rower szosowo/trekingowy, kupilem go na gieldzie samochodowej. Ma charakterystyczna rame, nie ma gornej rurki jak w tradycyjnej ramie tylko dwie ciensze ktore prowadza od rury sterowej "siodlowej" i za nia sa zagiete i prowadza do mocowania tylnej osi. Piasty sa produkcji francuskiej rok 83 jesli dobrze pamietam. Korby sa jakby "skladakowe", jedna tarcza majaca 42 zeby // http://www.koral.bielsko.pl/obrazki/img_4793_big.jpg // Postaram sie zamiescic zdjecia to powinno ulatwic tlumaczenie. Mam jeszcze pytanie odnosnie wolnobiegow, czy wszystkie odkrece standardowym kluczem ? bo spotkalem sie z opinia ze istnieja rozne standardy kluczy do wolnobiegu. chcialbym sie zmiescic w 200-250zl, ale widzac ceny niektorych czesci lekko mnie to zaniepokoilo.
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lipca 2008 Mod Team Napisano 19 Lipca 2008 Klaniam, Skoro masz chudziutki budzet to wersja budzetowa. Nowe opony (oczywiscie najprostsze z prostych i najtansze z tanich...) , nakrecana koronka, kontra do suportu starego typu oraz distal lub loctite do zaklejenia gwintu spokojnie zmieszcza Ci sie w 200PLN. Najwiekszym wydatkiem bedza tu opony i klej Reszta to groszowe sprawy... Jesli dobrze przemyslisz sprawe i postarasz sie zutylizowac jak najwiecej oryginalnych czesci zakupy beda naprawde minimalne... Takze strach przed cena czesci jest conajmniej przedwczesny... Niestey standardow klucza do wolnobiegu jest od jasnej choinki i troche. Najbezpieczniej bedzie wymontowac kolo i zaniesc do warsztatu zeby Ci to odkrecili. No chyba ze akurat trafisz na taki rodzaj gniazda jaki masz klucz. A doswiadczenie z wieku 0-5 lat na OK to wielu z nas ma OSTRO! I.
smark Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 Macie jakieś sposoby na trzeszczenie lewej korby ?
KAZUMI Napisano 22 Lipca 2008 Autor Napisano 22 Lipca 2008 Macie jakieś sposoby na trzeszczenie lewej korby ? Sprawdź suport, dokręć śrubę, obróć ramie korby o 90* na suporcie
smark Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 zmianiałem korby 4 razy, suport też, Po jakiś 3 dniach KAŻDA lewa korba robi się cholernie głośna przy każdym ruchu cuda już robiłem locktitem smarowałem itd. aha miałem 2 suporty campagnolo, jeden suntour jeden jakiś shimano. Korby 2 razy camapagnolo veloce, raz centaur i raz coś shimano...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.