gwynbleidd Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Apropo smarowania. Miałem przyjemność próbować odkręcać nienasmarowany wkład suportu (w zakupione starej szosówce, obecnie już przerobionej na ostre) - ukręciłem oba kołnierze, skończyło się na odwiercaniu ustrojstwa raz przy razie i gwintowaniu mufy. Więc radzę pokochać smar!
mastiv Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 i właśnie dlatego tutaj jestem... człowiek młody jest kształcić się musi
damianhc Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Witam. Planuję złożyć rower z ostrym kołem. Czytałem już trochę i znalazłem taką maszynę w garażu nadal mam jednak kilka wątpliwości i proszę o pomoc... http://iv.pl/images/71k5c76q6zvxjxvhjz4.jpg http://img14.imageshack.us/my.php?image=bike1z.jpg http://img14.imageshack.us/my.php?image=bike2d.jpg http://img18.imageshack.us/my.php?image=bike3m.jpg http://img18.imageshack.us/my.php?image=bike4j.jpg 1. czy ten rower nadaje się do tego by składać na nim ostre koło? 2. w związku z tym, że nie ma kierownicy chciałbym się dowiedzieć jaką średnice ma ten mostek. Czy ktoś wie, lub mógłby mi powiedzieć w jaki sposób to zmierzyć? 3. jak ustawić odpowiednią linię łańcucha? i jaki łańcuch byłby najlepszy do ostrego? 4. czy potrzebna jest jakaś specjalna bardziej wytrzymała opona na tył? 5. Jakie dodatkowe "przeróbki trzeba by wykonać, aby wszystko dobrze ze sobą współgrało? 6. Na jakich częściach złożyć koło? piasta torowa novateca, ale jaka obręcz i szprychy? Pozdrawiam
Gurek Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 1. czy ten rower nadaje się do tego by składać na nim ostre koło? Pewnie, ale wydaje mi się że górna rura jest skrzywiona i chociażby dla bezpieczeństwa znalazł bym coś innego
gwynbleidd Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Nadaje się, jak prawie każdy. Tylko faktycznie górna rura ramy wygląda na solidnie pogiętą. Jeśli tak jest to lepiej poszukaj innego roweru bazowego. Ja kupiłem miesiąc temu fajnego Peugeota za 170PLN w którym do wykorzystania nadawała się rama, widelec, mostek, korba z blatem, sztyca i siodło Brooks w dobrym stanie :-) koła też są nawet nawet (na obręczach Mavic, niestety dwie różne), ale kupiłem nowy komplet kół torowych na allegro. Lepiej poszukać czegoś takiego niż męczyć się z pogiętą ramą. Mostek najlepiej po prostu zmierzyć wewnątrz "otworu" na kierownicę suwmiarką. Linię łańcucha ustawiasz dobierając odpowiednią długość osi suportu, jak masz już zaplecione tylne koło. Opona tylna najlepsza jest tania :-) Obręcz wybierasz taką jaka Ci się najbardziej podoba, szprychy muszą być odpowiedniej długości do Twojej piasty i obręczy, jaknajmocniejsze (np DT Swiss). Po rowerek polecam wybrać się do miejscowości Czacz, jest ich tam naprawdę spory wybór, można trafić cudo za niewielką kasę (większość sprzedających nie zna się na tym co sprzedaje), ja tak właśnie kupiłem soją obecną maszynkę, całość w cenie siodełka :-)
lajtspid Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Pięknie zachowany Wagant! Aż żal przerabiać na ostre Tylko właśnie ta górna rurka niepokojąco pofalowana...
damianhc Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Dzięki za pomoc a co do tej górnej rury to czy to będzie jakoś bardzo przeszkadzało bądź narażało na niebezpieczeństwo? bo nie będę ukrywał, że trochę "spieszy" mi się do ostrego, a nie mam za dużo pieniędzy. Ewentualnie w najlepszym razie rame razem z widelcem wymieniłbym w wakacje. Czy do tego czasu da rade? Mam jeszcze pytanie co do tej linii łańcucha czy to ma być az tak dluga os suportu żeby obie zębatki były w prostej linii, tak? I jeszcze mam pytanie jak dobrać odpowiednią długość szprych? Pozdrawiam a jeśli nie wagant, to czy ten rower byłby dobry? http://allegro.pl/item575180665_peugeot_ra...anio_wa_wa.html wtedy odłożyłbym budowe ostrego koła na wakacje, ale wydaje mi się, że miałbym już dobre 'fundamenty'..
gwynbleidd Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Ja właśnie skończyłem budować Fixy na bazie takiej ramy Peugeota (Carbolite 103) tylko większej (ta zresztą też jest na sporego faceta) i jestem bardzo zadowolony. Z tego co wiem to ten sprzedawca wystawia rowery w bardzo dobrym stanie (kupowałem wprawdzie u niego tylko koła, ale ślędze jego oferty i wyglądają interesująco). A co do linii łańcucha... dlaczego sądzisz, że oś suportu będzie musiała być "aż tak długa"? To przecież zależy w dużej mierze od tylnej piasty, w moim wypadku kupiłem suport z najkrótszą osią jaki był dostępny, a i tak jest jak na moje ciut za długa raczej. Piasty torowe są z reguły węższe od szosowych. A co do doboru długości szprych to niestety nie jestem specjalistą od zaplatania kół więc wypowiadał się nie będę, ale jak będziesz miał piastę i obręcz to w sklepie rowerowym na pewno dobiorą Ci odpowiednie szprychy.
damianhc Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 dzieki za odpowiedzi, sory za ten natłok pytań, ale jeszcze sprawa co do tego peugota, mam okolo 175cm wzrostu, czy wobec tego, skoro mowisz, ze to rower na sporego faceta, bedzie on odpowiedni dla mnie?
gwynbleidd Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Rama tego typu, z podsiodłówką 62cm jest raczej na wzrost 185-195, ale to sprawa mocno indywidualna, zależy od długości nogi, przyzwyczajeń i upodobań. Ja dla przykładu mam 198cm, ostre zbudowałem na ramie peugeota Carbolite 103 z rura podsiodłowa długości 68cm i jest lekko za duża. Wolałbym ciut mniejszą i wyżej podniesione siedzenie. Trekkinga ma za to na ramce w rozmiarze 59cm, ale geometrii bardziej przypominającej MTB i jest miodzio. Jak widzisz rozpiętość rozmiarów jest dość spora.
mastiv Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 I jeszcze mam pytanie jak dobrać odpowiednią długość szprych? wpisz w google SpokeMan, i ściągnij ten program, jeżeli będziesz miał wymiary obręczy i piasty to on ci wszystko obliczy...
damianhc Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 dzieki no, ale ogolnie to sie pogubilem, nie wiem czy kombinowac z tym wagantem pod ostre czy moze czekac na jakas dobra oferte z allegro z mniejsza rama (jaka musialaby byc dlugosc podsiodlowki? 58-60cm?) i jezdzic na tym do wakacji
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Marca 2009 Mod Team Napisano 10 Marca 2009 Klaniam, Oczywiscie skoro zadajesz tyyyle pytan nie zdales sobie trudu aby przejzec przyklejony post z czesto zadawanymi pytaniami... Wszystko tam jest napisane, gdzie szukac... Lenistwo gora A tego Waganta bym darowal sobie... Jak na moj gust zbyt mocno skancerowany... No chyba ze lubisz dreszcz emocji: zlamie sie - nie zlamie sie... OSTRO! I.
mastiv Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 potrzebuje widelca do ramy torowej... jak myślicie czy widelec szosowy będzie się bardzo gryźć z ramą torową, są jakies za lub przeciw??
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Marca 2009 Mod Team Napisano 10 Marca 2009 Klaniam, Zadnych przeciw... Jesli ma odpowiednia dlugosc i grubosc sterowki... Mozesz conajwyzej byc nieco niezadowolony z faktu ze widelec uspokoi Ci rame. Gdyz torowe widelki sa zazwyczaj o wiele bardziej "ostre" w katach i maja minimalne wyprzedzenie... OSTRO! I.
Flash3M Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 6. Na jakich częściach złożyć koło? piasta torowa novateca, ale jaka obręcz i szprychy? Ja ze swojej strony odradzam... oto jak wyglądał mój Novatec po tygodniu ostrego śmigania, w sumie było to dopiero testowanie... http://photo.bikestats.eu/zdjecie,45287,novatec.html Gwint jest tylko tam, gdzie była kontra, natomiast pod zębatką gwint szlag trafił. Dałem z drugiej strony trochę "kleju", ale nie jestem przekonany, czy to wytrzyma, jeszcze nie testowałem.
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2009 Mod Team Napisano 15 Marca 2009 :) Staaary.... Cos Ty zrobil z ta piasta... Moja ma nakrecone 8 kilo kaemow i nie ma najmniejszych problemow... OSTRO! I.
travisb Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 :) Staaary.... Cos Ty zrobil z ta piasta... Moja ma nakrecone 8 kilo kaemow i nie ma najmniejszych problemow... OSTRO! I. Flash to rzeźnik, więc się nie dziwię, że mógł zarżnąć piastę. Ale, że tak szybko ...
KAZUMI Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 No to mamy sekend przypadek rozwalonego Novateca Flash a użyłeś smaru podczas nakręcania koronki??
Flash3M Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 No to mamy sekend przypadek rozwalonego Novateca Flash a użyłeś smaru podczas nakręcania koronki?? Nie... a powinienem? jeśli klejenie nie pomoże to zastanawiam się nad przyspawaniem zębatki do piasty na stałe, tylko, czy zębatka i piasta nie są przypadkiem z rożnych metali?
KAZUMI Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 Nie... a powinienem? jeśli klejenie nie pomoże to zastanawiam się nad przyspawaniem zębatki do piasty na stałe, tylko, czy zębatka i piasta nie są przypadkiem z rożnych metali? Przeczytaj sobie to co jest napisane na wcześniejszej stronie to się dowiesz czy powinieneś Z tego co wiem to piasta jest alu a koronka stal wiec raczej się tego nie zespawa wiec pozostaje Ci klej
KAZUMI Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 Ahhaaaaa... ostro! To Ty taki stary chłop i nie wiesz że na sucho to nie pójdzie ;)
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2009 Mod Team Napisano 15 Marca 2009 Nie... a powinienem? Nieeee no opad rak i erekcji... A uczyla mamusia: kto smaruje ten jedzie... I sprawdza sie to we WSZYSTKICH aspektach zycia... Tego nierowerowego tez OSTRO! I.
kello Napisano 16 Marca 2009 Napisano 16 Marca 2009 Znalazłem potencjalnego dawcę http://allegro.pl/item584538863_peugeot.html Wcześniej czytałem, że na wzrost 182cm raczej powinna być rama 57cm, a nie 59, ale ta szosa mi się na tyle podoba i jest w miarę tania, że się zastanawiam nad sensem jej kupna. Co mogłoby mnie zaskoczyć podczas jej konwersji na ostry napęd?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.