Skocz do zawartości

[Kupię/sprzedam]

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja niestety nie pomogę bo mam ramę do damki. To od razu napiszę: Jeżeli by ktoś był zainteresowany to mam na sprzedaż ramę szosową Titan w rozmiarze około 53, ale dokładne wymiary i resztę podam jeżeli ktoś będzie chętny, info na PW.

Napisano

ma ktos sprzedać suport włoski na kwadrat ( standard jis ) oś ok, 105mm ? proszę o pw lub gg 2660816

...uuu, raczej bym nie liczył. Na Allegro dorwiesz "włocha" 107. Czasem w sklepach na zamówienie. Ja bym chętnie nabył 103 :) Jak ktoś zna jakieś źródło takich suportów to chętnie się dowiem.

Napisano

...uuu, raczej bym nie liczył. Na Allegro dorwiesz "włocha" 107. Czasem w sklepach na zamówienie. Ja bym chętnie nabył 103 :) Jak ktoś zna jakieś źródło takich suportów to chętnie się dowiem.

107 to np. shimano un54 (nie wiem, gdzie dostać, nie chce mi się szukać, ale tu jest: Milwaukee Bicycle Co. Ben's Cycle )

Jest jeszcze 103 o taki: Milwaukee Bicycle Co. Ben's Cycle

To jest ISO, a nie JIS

Napisano

Przyjmę lub kupię opone 27 z brązowym bokiem, ew. komplet. Oraz klocki hamulcowe szosowe.

Kupię też widelec calowy pod a-heada, rura min. 17 cm. Najlepiej chromowany stalowy, inne też mogą być.

Napisano

kupie lewe ramie korby campagnolo chorus lub podobnej wizualnie. nie zależy mi na 100% idealnym dopasowaniu. Długość 175. W obecnym zepsułem gwint ściągaczem.

Napisano

Ale jeździć możesz. Będziesz chciał ją zdjąć, to po prostu odkręć śrubę, zrób kilka kółek dookoła osiedla i powinna zejść. Nie musisz od razu wymieniać, chyba że zmieniasz korby co tydzień :)

Ja mam centaura lewego w razie jakby Ci to na maksa przeszkadzało.

Napisano

107 to np. shimano un54 (nie wiem, gdzie dostać, nie chce mi się szukać, ale tu jest: Milwaukee Bicycle Co. Ben's Cycle )

Jest jeszcze 103 o taki: Milwaukee Bicycle Co. Ben's Cycle

...tak jak pisałem 107 ITAL bez problemu idzie dostać na Allegro. Jeśli chodzi o krótsze to na krajowym rynku tego praktycznie nie ma (może na zamówienie jak się dogadasz). Kupno za granicą to jednak spore koszta :-/

Napisano

Ale jeździć możesz. Będziesz chciał ją zdjąć, to po prostu odkręć śrubę, zrób kilka kółek dookoła osiedla i powinna zejść. Nie musisz od razu wymieniać, chyba że zmieniasz korby co tydzień :)

Ja mam centaura lewego w razie jakby Ci to na maksa przeszkadzało.

złapałem luz na misce suportu (wkład jest bankowo w porządku) i muszę zdjąć to ramię. słyszałem że jeżdząc z niedokręconą można 'zabić' kwadrat, ale faktycznie chyba jak to zrobię delikatnie to nic złego się nie stanie. popróbuje i w razie czego będe pisał na pm.

Napisano

No można, jak się tak bardzo boisz, to idź do mechanika samochodowego i on Ci to w 3 minuty załatwi takim specjalnym ściągaczem.

Napisano

zalałem wd40, odkręciłem, pojężdziłem, a potem udało się dopiero złapać za jakiś ostatni zwój gwintu i zdjąć bardzo delikatnie. Dzięki za radę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...