nabial Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon , spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm ), jak temu zaradzic, by nie bawic sie w rozbieranie co 2-3tygodnie, tym bardziej ze takie sciaganie i zakladanie korby po pewnym czasie moze miec negatywne skutki dodam ze probowalem juz zapychac ta przerwe gestym, stalym smarem, jednakze to dziala tylko przez ok 100-200km i problem powraca jakies uszczelki? moze sylikon czy co?
Paviarotti Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 A czy w tym miejscu o którym mówisz nie powinna być czasami podkładka dołączona do zestawu? bo u mnie raczej nie ma się brud gdzie dostać.
Szajbz Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 u mnie tez jest taka szczelina ale brud tam sobie hula i nic sie nie dzieje idź do sklepu hydraulicznego i kup taką cieniutką taśmę białą do rur owiń to parę razy i będzie tip top
Lukas_Mako Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 a może masz za mało tych podkładek, albo coś źle zamontowane? u mnie jest wszystko idealnie dopasowane nie nawet 1mm
Mad Max Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 U mnie (Deore LX) jest sobie tak szczelina, ale na razie nie narzekam. Spróbuj psiknąć tam WD-40, a później (najlepiej na drugi dzień) daj smaru.
nabial Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Napisano 11 Sierpnia 2007 zle zamontowane... trudno taka korbe zle zamontowac, a szczelina to kwestia szerokosci mufy i co za tym idzie czy wystarczy podladek zeby nie bylo dziurska;d
Vito Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon , spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm ) A gdzie Ty ta szczeline 2-3mm masz? Prawa czy lewa korba?
Jacke Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Tak na marginesie to czy masz klucz dynamometryczny do zakladania tej korby ? lx/xt a zwlaszcza xtr nalezy dokręcać z odpowiednia sila. Jesli tego sie nie robi to czesto jest to przyczyna problemow z lozyskami Pokombinuj troche z podkladkami. W zestawie powinienes miec 3. Mozesz dokupic jedna i wstawic w ta szczeline.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.