Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no nie jest moj drogi , jezeli rozumiesz slowo bananowe dzieci warszawy .

Ics to komponenty kolekcjonerskie niczym relikwie świetych , a Ty sie jaraj peżotem na dartmurze

konik no to gratki ,że masz c-recordy ;)

Napisano

Cóż. Widocznie inaczej definiujemy to pojęcie. Bywa i tak ...

Chociaż złota edycja Campy jara mnie, jak sie domyślam, tak samo jak Ciebie, ale tylko jako eksponat z gabloty cieszący oko. Na pewno bym go nie zbeszcześcił używając w ujeżdżanym rowerze. W tym wypadku wolę katować 'peżota na dartmurze' ;-)

Napisano

Kaemes wyjaśnij mi jeszcze jak definiujesz przypadek, kiedy 'bananowe dziecko warszawy' kupuje sobie za kieszonkowe na ebayu c-recorda. Czy (ze względu na posiadanie już tego przedmiotu) przestaje być 'bananowym dzieckiem warszawy' i jest już tylko 'dzieckiem warszawy' czy staje się poprzez formę finansowania takiego zakupu 'jeszcze bardziej bananowym dzieckiem warszawy', a może nic się nie zmienia i jest takim bananem, jakim go określiłeś, a sam o tym nie wie, że został tak nazwany i jeździ sobie na swoim fixie w błogiej nieświadomości bananowego aspektu swojego istnienia? ;)

Mam w sobie jakieś takie coś wrodzone, co mówi mi, że takie podejście do sprawy wielkiego sensu nie ma.

Tako rzecze Yoda! (Nudzi mi się w pracy)

Napisano

już się kiedyś chyba przetoczyła dyskusja na temat lansu, zajawki, pasji, mody i szpanu.

i chyba morał był że cieszmy się, że więcej ludzi jeździ, zacznie się moda na hulajnogi to i tak się bananowe dzieci przerzucą i pod starbacksem zrobią stojak na hulajnogi.

szanujmy zajawke, nie odbierajmy nikomu prawa do jazdy, nawet jeśli to złoty c-record z odkręconym małym blatem w ramie od peżota i kierą dartmura.

Napisano

co to za różnica skąd się ma pieniądze? jedna rzecz że ktoś może bez smaku ale korzysta z życia a druga rzecz rzesze ostrokołowych "jacyków" którzy obeznani z tematem robią pedalskie miny (soorryy)

Napisano

U mnie jest więcej hulajnóg pod Lidlem niż ostrych, więc jako wieśniak z ostrokołowej dziury zabitej dechami nie do końca rozumiem po prostu wasze problemy. Jak spotkam kogoś na ostrym, to się cieszę, a nie patrzę na to jakie ma korby. Widać nie zaznałem jeszcze wielkomiejskiego przesytu fixami. Banana też bym pewnie nie rozpoznał.

Po prostu chciałem zaznaczyć bezsens takich rozważań.

Napisano

Też nie rozumiem tej bananowości. Abstrahując od OK - niektórzy rozumieją przez to pojęcie dzieci bogatych rodziców starające się wylansować dzięki ich kasie, tzn. kasa pozwala im podążać za trendem oraz mieć wszystko co "najdroższe, najnowsze". Wszystko zależy od tego co ma się w głowie, jak ktoś ma gąbkę zamiast wiadomego organu, to wieśniakiem pozostanie nawet w gajerku od Armaniego.

http://www.miejski.pl/slowo-Banan

A przy okazji podpiszę się pod tym co mówi sath, liczbę osób na ostrym, które spotkałem w Opolu można policzyć na palcach jednej dłoni, więc też nie rozumiem o co ten cały hype.

Nie ciągnijmy dalej tej dyskusji, żeby zakończyć offtopa wrzucam keirinowo-ramowy blog http://sirpista.blogspot.com/

Napisano

ale gdyby potraktować brak smaku, szczery pociąg do trefnych zachowań itd. (bo jak rozumiem chodzi o dzieci z rodzin które dorobiły się milionów na koncie ale nie dorobiły się jeszcze półek zapakowanych albumami ze sztuką i kilku pokoleń dziadków profesorów, co jakby idzie z czasem i powoli) i jakby ten brak smaku potraktować jak jakby wade np jak dysfunkcję niedorozwój (nierozwinięte poczucie stylu) no to już jest jak śmianie się z garbatych a jeszcze do tego obwinianie ich za to że są garbatymi (jakby to oni świadomie rzeczy w złym guście popełniali to bym rozumiał) to już na to jest osobny paragraf z kodeksu człowieczeństwa. Dlatego pełno wokół nas rzeczy do poprawki ale nasz stosunek do tych rzeczy to osobna kwestia i często też "do poprawki" sama w sobie.

jak zaczynałem jeździć na rowerze to myślałem że dziury się szuka wlewająć wode do dętki i patrząc skąd umyka. a miałem wtedy hmm jakies szesnascie lat. słodkie czasy ale czasy totalnej niewiedzy. no i co z tego?

blog świetny. ach rama do keirinu. mieć takie dwie i prywatny tor w mieście:D

Napisano

obwinianie ich za to że są garbatymi (jakby to oni świadomie rzeczy w złym guście popełniali to bym rozumiał)

Gombrowicz twierdził, że rybę można jeść nożem tylko gdy się wie, że tak się nie robi. jak ktoś tak robi nieświadomie, to jest zwyczajnym prostakiem.

więc właśnie ten kto wie, że popełnia świętokradztwo, robi to świadomie, nie zasługuje na krytykę, ale ten który tego nie wie (ten prostak).

Napisano

kaemes juz tak, ma, przejadł sie stylu i unikalności.

dla mnie nie ma róznicy, czy kams zapierdala jak murzyn żeby kupić C-recordy, czy chlopak z bogatymi rodzicami sobie takie kupi za tygodniowe kieszonkowe - skro w ogole sie bierze, musi miec chociaż troche zajawki - inaczej kupil by sobie nowego iphona, a jesli jest zajawka, jest dobrze.

Napisano

Mostek do spółki z kierownicą uśmierciły ten rower.

za takie coś powinno się ludzi na co najmniej 10 lat usadzać.

pokój z klasycznymi katalogami rowerowymi i trochę światła

może by coś z takich jeszcze było po tych latach

Napisano

A jeśli do przedniej piasty c-rec mam włożony bolton dartmoora to jestem prostakiem, wieśniakiem, bananem? : ) Zaczynam się bać jeździć po Warszawie : ) Ale trzeba przyznać, że na wiosnę robi się kolorowo od ostrych. Im bliżej ścisłego centrum tym więcej. W zimę mijałem 1-2 dziennie. Kurierzy przesiedli się na skutery : )

• 2 tygodnie później...
Napisano

sprawa jest.

nie dalej jak pare dni temu gdzieś w internetach znalazłem stronę jakiegoś małego warsztaciku co robi ramy.

i mieli tam zdjęcia muf które można sobie wybrać, były Richarda Sachsa i były jakieś takie jakby spikselowane, z małymi kwadracikami, były mufy i haki widelca przedniego takie też.napisane przy nich było ussr soviet crazy track bike lugs czy coś w ten deseń.

ale o ja głupi nie zapisałem sobie tego nigdzie.ktoś może to sobie kojarzy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...