Skocz do zawartości

[korba] lx a hone

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przymierzam się do zakupu korby. trochę ważę więc ma trochę przewieść ciężarów.

mam 2 typy

lx z ośką niepodoba mi się szary kolor

hone bardzo lubię czarny cały

jakie są realne różnice między nimi? u mnie suport ma teraz 68x113.

hone jest wagowo tak samo.

czy deore ma korbę na ośkę?

Napisano

Bzdura, nie różnią się tylko kolorem - mają inne pająki. Hone jest ponoć nieco sztywniejsza (kilka procent), ale kto to wyczuje?

Napisano

faktycznie jest znikoma roznica w konstrukcji pajaka.

ta raczej kosmetyczna zmiana nie zmienia niczego w walorach uzytkowych.

Napisano

Witam !

Ja zakupiłem Hone'a właśnie ze względu na czarny kolor który uwielbiam :) Różnicy w wadze praktycznie nie ma żadnej, no może o kilka gram na korzyść Hone. Ma ładniejszy pająk moim zdaniem, dlatego wybrałem Hone :)

pzdr.

Napisano
Witam !

Ja zakupiłem Hone'a właśnie ze względu na czarny kolor który uwielbiam :D Różnicy w wadze praktycznie nie ma żadnej, no może o kilka gram na korzyść Hone. Ma ładniejszy pająk moim zdaniem, dlatego wybrałem Hone :D

pzdr.

hone w ten sam sposób się mocuje? nie ma jaiegoś innego standardu?

Napisano

Ten Firex jest bardzo fajny, jednak cięższy od LX-a, sztywność będzie pewnie identyczna bo też ma łożyska na zewnątrz.

Pod uwagę trzeba też wciąć cenę Firexa około 410,00 PLN I Hone'a 350 zł.

Firex ładny Hone też - wybór należy do Ciebie :)

pzdr.

Napisano
Ten Firex jest bardzo fajny, jednak cięższy od LX-a, sztywność będzie pewnie identyczna bo też ma łożyska na zewnątrz.

pzdr.

proponuje w cenie 400zł (równo) wziąć pod uwagę truvativ stylo :)

pozdrawiam

Napisano

Co do ceny Hone'a to ja kupiłem ją w czwartek 14.06. na www.centrumrowerowe.pl za 325 zeta :) Udało mi się utargować :) Teraz cierpliwie a właściwie niecierpliwie czekam na paczuszkę :D

Napisano

pzdr.

ja dalem 250zl z wysylka odrazu ;- ) , chyba ze mowisz o tej wersji teamowskiej czy jakos tak co w sklepie krzycza za nia 500zl :DDDD

Napisano
Co do ceny Hone'a to ja kupiłem ją w czwartek 14.06. na www.centrumrowerowe.pl za 325 zeta :) Udało mi się utargować :) Teraz cierpliwie a właściwie niecierpliwie czekam na paczuszkę :P

to napisz jak się jeździ na hone please. bo już moja żona uwierzyła że jest mi potrzebna :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

a więc kupiłem Truvativ Firex 3.2 która ma zintegrowaną ośkę i łożyska na zewnątrz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...