Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. szukam roweru elektrycznego do 17.000/18.000. rower mtb z pelnym zawieszeniem. rower nowy lub z niskim przebiegiem. mieszkam na podhalu i jezdze 50 procent scieszki asfalt lecz pelno tam tez terenu gdzie przydalo by sie pelne zawieszenie. rower z silnikiem 85 nm. czy mozecie mi pomoz znalesc rower ktory sprawdzi sie i w terenie i na asfalcie i nie bedzie typowym czolgiem do lasu a bedzie mial pelne zawieszenie. cos z treka , scotta , moze marin . pozdrawiam

Amortyzatoryrowerowe
Poradyrowerowe
Napisano (edytowane)

Jeśli nie będziesz robił bardzo długich tras ( ponad 80 - 100 km i z 1500m przewyższenia) to patrz na lekkie MTB - 400 Wh wystarczy na 50-60 km i 1000m przewyższenia a jak dokupisz 250 Wh w extendarze to zrobisz jeszcze ponad połowę tego. L e-MTB są często droższe ale w twoim budżecie jest kilka lekkich fulli w CR - nawet jakieś karbonowe z wagą poniżej 20 kg. Popatrz też na Canyony czy KTM.

PS - jeśli masz trochę siły w nogach to 60 Nm zupełnie wystarczy ( silnik dodaje wtedy 300% twojej wkładu czyli razem masz do dyspozycji 400% swoich możliwości, przy 85Nm to jest 500%, ja jeszcze tylu nigdy nie potrzebowałem 

Edytowane przez PiotrWie
Napisano

mam problem poniewaz mialem kontuzje nogi i wolal bym boscha cx. czy scott strike eride 920 evo bylby dobrym wyborem czy moze scott patron 920 ? czy patron za czolgowaty