boogeyman Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Siema, Z 3mc wymieniałem amor na rebe, serwis z bdb opiniami. Dzisiaj montuje mostek i myślałem że coś mnie strzeli... Śruba kasująca stery wykręciła się po jednym obrocie klucza, patrzę, a rura sterowa kończy się poniżej połowy mostka... Jakieś 2kkm zrobione, mega fuksa miałem że to nie strzeliło... No ale do rzeczy, trzeba z tego jakoś wyjść. Po wyjęciu wszystkich podkładek (5mm i 10mm),rura sterowa kończy się 1mm poniżej krawędzi mostka. Więc kapsla nie wsadzę. Tak więc czy mogę dać podkładkę 5mm NA mostek? Nie będzie ona na rurze sterowej, ale kapsel ją zblokuje w dobrej pozycji. Będzie to bezpieczne? Docelowo pewnie kupię podkładkę 2/3mm i dam ją pod mostek, chodzi mi tylko o rozwiązanie na teraz. Mostek zmieniłem na dłuższy, dam go na plus, więc wysokość kiery będzie +/- taka sama bez podkładek. Oby tylko kurna taka geo z dłuższym mostkiem mi podeszła, ale to już potem będę się martwił i ścigał kolesia. Pozdro Cytuj
Rafał87 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Daj bez podkładek pod mostkiem, do skasowania luzu daj podkładkę nad mostkiem, jak dokręcisz mostek do sterówki podkładkę nad mostkiem możesz zdjąć. 1 Cytuj
boogeyman Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dzięki. Tak zrobiłem, tj dałem podkładkę nad mostkiem, ale po skręceniu wszytskiego ją zostawiłem. Jak tak może być to zostawiam, dzisiaj mam już dość serwisu, same problemy, a na koniec jeszcze ten kwiatek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi