Skocz do zawartości
  • 0

Problem z montażem opony Continental Race King 29x2.20 (55-622) na obręczy 622x20

Pytanie

Napisano

Cześć,

Mam problem z montażem nowej opony Continental Race King 29x2.20 (ETRTO 55-622, drutowa).

https://www.centrumrowerowe.pl/opona-continental-race-king-pd7103/?v_Id=131546

Moja obręcz ma oznaczenie 622x20, a dotychczas jeździłem na oponach Kenda 55-622 (29×2.20 / 700×55C).

Kupiłem Continentala (link powyżej) również w rozmiarze 29x2.20 / ETRTO 55-622, więc wszystkie oznaczenia się zgadzają. Niestety nie jestem w stanie założyć opony na obręcz. Próbowałem montażu i wygląda to tak, jakby opona była za duża lub za szeroka – nie chce prawidłowo wejść na obręcz, jakby stopka (boczny rant opony) była zbyt długa.

Skoro:

• obręcz: 622x20,
  • stara opona: 55-622,
  • nowa opona: 55-622,

to jaki może być powód, że nowa opona nie pasuje?

Nie znam się zbyt dobrze na rowerach, więc mogłem coś przeoczyć, ale wszystkie oznaczenia przepisałem i wydają się zgadzać. Czy problem może wynikać z samego modelu Continental Race King, czy raczej wygląda to na wadę opony albo mój błąd?

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...