phaxxx Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Cześć, po ponad 10 latach nieposiadania roweru chcę kupić rower. Nie mam doświadczenia żeby określić czego do końca potrzebuję, kiedyś jeździłem na MTB i podobało mi się to, ale roweru planuję używać głównie w mieście i czasami parki/lasy/ubite drogi z ziemi. Znajomy który "trochę się zna" polecał mi więc crossa i odradza MTB, bo mówi że przy dłuższych dystansach odczuwalne jest to, że trzeba wkładać większą siłę żeby jechać z fajną prędkością. O mnie: 175 cm, 70kg Byłem w sklepie centrumrowerowe i testowałem kilka rowerów (głównie crossy i parę MTB dla porównania), ale niestety mieli mało rowerów w tym przedziale cenowym w rozmiarze M. Z tych, które sprawdzałem, w miarę ok. jeździło mi się na https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-kross-horizon-7-0-pd53945/. Z wyglądu podobał mi się https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-superior-blox-6-5-pd55016/, ale jeżdząc na nim miałem uczucie, jakbym miał za blisko kierownicę. Z doświadczeń w sklepie, preferuję chyba trochę grubsze (jak na crossy) opony, czuje się jakoś stabilniej na tym. Sprzedawca, który mi pomagał, był trochę dziwny, jakby mu się nie chciało za bardzo doradzać (a nie zadawałem wielu pytań, tym bardziej głupich). Nie powiedział mi, kierownicę można regulować, a siodełko przesunąć jeszcze przód/tył - dowiedziałem się o tym po powrocie ze sklepu, przez co nie wiem czy wszystkie rowery które testowałem nie byłyby fajniejsze, gdybym mógł je lepiej pod siebie wyregulować. Wg. tego co się dowiedziałem, powinienem celować w Cues, możliwie lekką wagę roweru, napęd preferuję 1xX, ale może być też 2xX, widelec z dobrą (jak na tę półkę cenową) amortyzacją. Proszę o jakieś polecenia rowerów z jakiegokolwiek sklepu, może jest jakiś fajny rower, którego nie ma w tym sklepie, więc nie wiem o jego istnieniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi