Skocz do zawartości

[Zawieszenie tylne ramy] Pytanie odnośnie działania tylnego zawieszenia ramy w Karpiel Apocalypse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie działania zawieszenia w ramie karpiel apocalypse. Otóż rama ta posiada dwa dampery, zasada działania dolnego dampera jest niczym specjalnie trudnym do załapania, lecz jestem ciekaw na jakiej zasadzie ugina się damper górny. Czy jest tam może jakiś suwak pomiędzy obuma damperami który pozwala na ugięcie obu damperów na raz czy może jest to zrobione na zasadzie zawiasów które przy ugięciu pchają górny damper lecz w to trochę powątpiewam ponieważ domyślam się że musiał by być wtedy owy damper górny bardzo bardzo twardy aby przy byle czym się nie uginał razem z dolnym, a może inaczej? Normalnie spróbowałbym samemu się tego dopatrzyć lecz nie jestem w stanie znaleźć nigdzie o tym informacji. Z góry przepraszam jeśli moje myślenie jest głupie i w 100% błędne.

Właśnie znalazłem idealne źródło pozwalające mi doedukować się w tym temacie. Post uważam za zamknięty, co pisze w wiadomości ponieważ nie wiem czy da się tutaj w 100% zamknąć post

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...