Czajura Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja Witam, dzieciak uparł się na taki rower. Skaczą na hopkach w lesie z chłopakami, i jako że inni mają to on też. Uzbierał tyle z komunii no i musze mu pomóc wybrać. Znalazłem mu cos takiego i cena wydaje się świetna, ale czy nie będzie za mały ? https://sprint-rowery.pl/rower-dzieciecy-polygon-siskiu-d24 Młody ma teraz ok 142 cm. Cytuj
wojtt80 Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja To będzie rower na chwilę, bardzo krótką. Sam szukał bym czegoś na kole 26 lub 27,5 z mniejszą rama. Cytuj
Czajura Napisano 31 Maja Autor Napisano 31 Maja no właśnie, niby sa ale kwota to już 6tyś dlatego ten mi wpadł w oko ;] Masz może jakieś propozycje ? Ja nie wiem na co mam patrzeć przy takich rowerach ... myślę czy nie lepszym rozw dla niego nie będzie cos takiego : https://dobresklepyrowerowe.pl/rowery/mlodziezowe-i-dzieciece/mlodziezowe-27526/sparrow-junior-27526-1 Cytuj
wojtt80 Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja Propozycji na FS nie mam, poza tym że rama XS co najwyżej. Moja córka powoli wyrasta z kola 26 i mniejszej ramy. Szukał bym właśnie jakiegoś ht, tutaj jest znacznie większy wybór. Dartmoor ok, trochę waży ale lekko mieć zapewne nie będzie 😉 Cytuj
Czajura Napisano 1 Czerwca Autor Napisano 1 Czerwca Ile córa ma wzrostu jeśli można zapytać ? ;] Cytuj
prezi Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca przecież to jest kowadło, nie rower. ten rower waży 1/3 wagi twojego syna. Cytuj
wojtt80 Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca 4 godziny temu, Czajura napisał: Ile córa ma wzrostu jeśli można zapytać ? ;] Teraz ok 150 cm, 11 lat. O ile dobrze pamiętam jak miała 8 kupiliśmy sztywnego Rockridera, w zasadzie w tej chwili jest już za mały. Koło 26. Co najlepsze jeździ czasem na moim sciezkowcu z opuszczona sztycą na kole 29 i za bardzo nie chce oddawać 😅. Wiadomo że rower jest za duży, ale ogólnie duże koło nie jest problemem, bardziej szeroka kierownica. Godzinę temu, prezi napisał: przecież to jest kowadło, nie rower. ten rower waży 1/3 wagi twojego syna. Gdyby to był rower tylko do jeżdżenia tras i do szkoły itp. to ok, jest ciężki. Ale chłopak będzie na nim dawał upust rowerowej fantazji, a tutaj sprzęt ma być wytrzymały i co za tym idzie bezpieczniejszy. 1 Cytuj
Czajura Napisano 4 Czerwca Autor Napisano 4 Czerwca Kurcze jestem trochę zły na siebie ale też na sklep. Pojechałem z młodym do sklepu, facet postawił Marin San quentin. Wydawał mi się za duży bo rama S koło 27.ale stwierdzili ze jest dobrze i może jeździć. Mówię ok i kupiłem. Wracam do domu i patrze na opis roweru, a tam jak byk że ta rama to od 157 cm. Będę chciał im go zwrócić ale nie wiem czy to się uda... Cytuj
Czajura Napisano 4 Czerwca Autor Napisano 4 Czerwca Jeździł i dlatego jestem na siebie zły bo widać że jest mu za duży... Cytuj
wojtt80 Napisano 4 Czerwca Napisano 4 Czerwca Niestety pola manewru za dużego nie ma żeby coś pokombinować z ustawieniami itp. Mostek krótki, sztyca bez offsetu. Doraźnie można kombinować z gięta węższa kierownicą i przesunięciem siodła na prętach. Cytuj
Czajura Napisano 4 Czerwca Autor Napisano 4 Czerwca Będę się starał oddać lub wymienić. Wiem że popełniłem błąd, ale po to się jedzie do profesjonalnego sklepu rowerowego aby doradzili a nie wpychali pierwszy lepszy, który akurat jest dostępny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi