Skocz do zawartości
  • 0

Zsuwanie się z siodełka

Pytanie

Gość sakers
Napisano

Witam. Jak w tytule, co moze być powodem zsuwania sie z siodelka do przodu? Wiem ze pewnie jest milion możliwości, ale tak na "pierwszy rzut? Poziom jest ustawiony, odległość siodełka w "poziomie" też (koniec kolana mniej wiecej na pionie z osią pedału w pozycji poziomej) 

Dzięki za każdą sugestię i pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Cześć. Tak na pierwszy rzut to siodełko za mocno pochylone do przodu. Siodełko proste czy wyprofilowane tak, że tył unosi się do góry? Druga opcja to to, że siodełko jest za wąskie na Twoje 4 litery, brak podparcia dla kości kulszowych może powodować zsuwanie się do przodu.

Edytowane przez bashey_pl
  • 0
Gość Sakers
Napisano
6 godzin temu, bashey_pl napisał:

Cześć. Tak na pierwszy rzut to siodełko za mocno pochylone do przodu. Siodełko proste czy wyprofilowane tak, że tył unosi się do góry? Druga opcja to to, że siodełko jest za wąskie na Twoje 4 litery, brak podparcia dla kości kulszowych może powodować zsuwanie się do przodu.

Hej, siodelko mam plaskie, ustawione w poziomie (tzn. pod poziomicę) Mam tez drugie, z uniesionym tyłem, ale tamtego to już kompletnie nie wiem jak ustawić 😂 Moze fajtycznie za wąskie. Może jakaś domowa metoda jak to sobie zmierzyć? 

Dzięki wielkie za odpowiedź 👍🏼

• 0
Napisano (edytowane)

Jakaś grubsza tektura. Kładziesz na stołku, siadasz tyłkiem i mierzyć odległość między środkami wgłębień, które powstaną.

Tu masz przykład z forum:

https://www.forumrowerowe.org/topic/176799-siodełko-pomiar-rozstawu-kości-kulszowych-na-piance/

I pod poziomicę nie zawsze znaczy, że z siodełka nie będziesz się zsuwać. Spróbuj podnieść z 1 stopień.

Edytowane przez bashey_pl
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...