MicMol Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Cześć, szukam e-bike’a do pracy i na co dzień. Mam 49 lat, 172 cm, około 90 kg. Do pracy mam 13 km w jedną stronę, głównie miasto i korki, autem jadę około 45 minut. Myślę o elektryku, bo zwykłym rowerem próbowałem już dojeżdżać i przy 8 km było sporo potu i zmęczenia, a dodatkowo mam astmę. Mam w domu fajnego analogowego crossa Gianta, więc jego chciałbym zostawić bardziej na weekendy i spokojne jazdy z dziewczyną, a e-bike kupić typowo użytkowo: praca, miasto, trochę poza miasto, ścieżki, lekki szuter. Szukam czegoś wygodnego, raczej trekking/cross, męska rama, budżet do 8000 zł. Zależy mi bardziej na komforcie niż na sportowej jeździe. Jakie modele warto brać pod uwagę? Cytuj
muda44 Napisano 13 Maja Napisano 13 Maja Lankeleisi RV-800 Plus. demontujesz manetkę, blokujesz na 25km/h i wymieniasz opony na takie z mniej agresywnym bieżnikiem. Bardzo dobre, trwałe, komfortowe rowery z dużą i bardzo dobrą baterią. Waga około 36kg więc coś za coś. Miałem 3, teraz partnerka takim jeździ. Za połowę tej ceny masz lżejszy Lankeleisi, bardziej mieszczuch XT-750 Sport ( demontujesz jak wyżej ). Masz tu komplet świateł, koszyk, jest lżejszy i składany. Damper do wymiany jak chcesz mieć lepszy komfort. Cytuj
burz Napisano 13 Maja Napisano 13 Maja (edytowane) Kolega chciał rower, a nie motocykl Mocny silnik i duża bateria, pojedzie nie tylko w miasto (legalnie!) https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-kellys-tygon-r10-air-p-pd46810/?v_Id=251593 Edytowane 13 Maja przez burz Cytuj
muda44 Napisano 13 Maja Napisano 13 Maja Kolega chce wygodny rower, jeździłem droższymi Kellysami. To jest przepaść Bez dampera z tyłu ja bym nie kupił szukając komfortu. Można dać dobrą amortyzowaną sztycę ale to nie da tyle co damper i grube opony na niskim ciśnieniu plus sztyca Tutaj się dosłownie płynie. Nie ma rowerów idealnych, nie mój wybór, decyzja ale warto mieć na uwadze że jest coś takiego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi