girek Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia Czołem Mam starego crossa, w którym chciałem wymienić amortyzator na tani, sztywny widelec. Kupiłem coś takiego https://www.centrumrowerowe.pl/widelec-accent-treking-pd25222/?v_Id=153365 Na stronie sklepu rura jest bez lakieru ale w rzeczywistości lakier dochodzi do 2/3 rury. Rzecz w tym, że na fragmencie lakier kończy się "łagodnie" a na fragmencie jest jakby odłupana warstwa co tworzy "schodek" ok. 1 (?) mm. Obawiam się, że ten schodek wypada w miejscu łożyska. Pierwszy widelec miał ww. wadę w dosyć dużym zakresie - odesłałem. Przyszedł kolejny, który ma dokładnie to samo tylko na mniejszą skalę. Czy w sytuacji, gdyby rzeczywiście wypadło to na kulkach łożyska sprawę załatwi np. ręczne zeszlifowanie papierem ściernym? Może opalenie lakieru? Szkoda mi czasu na kolejne pakowanie i zwroty, szczególnie biorąc pod uwagę niską cenę. Co myślicie? Cytuj
tomiii Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia Sprawdź czy wymiar z lakierem będzie pasował do sterów. Bo wydaje się że przez lakier będzie problem z osadzeniem sterów. 1 Cytuj
raven82 Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia ech, znów szukanie dziury w całym przecież i tak jest luz między łożyskiem a rurą sterową, interesuje Cię tylko miejsce gdzie przychodzi bieżnia, czyli na samym dole rury 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi