Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, 

planuje zakup pierwszej szosy, już od dłuższego czasu przyglądam się modelowi Romet Huragan Disc który można aktualnie kupić za niecałe 6500 zł. 
Jednak przeglądając to forum trafiłem również na kilka innych rowerów, które są w budżecie i być może warto się nad nimi zastanowić w porównaniu z tym Rometem. 

Niestety niewiele jest opinii o tym Romecie, ale grupa 105, hydraulika i karbonowa rama jest - może brzydko poprowadzone linki, może chińska rama niekoniecznie na plus ale czy to takie złe? 
Nie do końca też wiem czy Decathlon sprzedaje rower na grupie 2x11 jak w opisie czy 2x12 jak sugerują opinie (pepper i opinia na stronie Decla). 
Z rzeczy ważnych - mam 195 cm wzrostu, 83 kg i szukam czegoś bardziej wygodnego niż do ścigania się. 
z góry dzięki za podpowiedzi :) 

Napisano
Cytat

Niestety niewiele jest opinii o tym Romecie, ale grupa 105, hydraulika i karbonowa rama jest - może brzydko poprowadzone linki, może chińska rama niekoniecznie na plus ale czy to takie złe? 

Co innego jest złe, napis na ramie. Podejdź do tematu z innej strony - szukasz pierwszej szosy, nie wiesz "czy ci się spodoba", nie wiesz czy geometria rometa (powiedzmy, że agresywna więc i tak twoich wymagań nie spełnia) ci podejdzie, dodaj do tego swój wzrost i...chcesz kupić rower, który będzie miał u ciebie dożywocie bo nie będzie się go dało pozbyć. Czy to dobra opcja przy pierwszej szosie? Wątpię. 

Szukałbym czegoś bardziej chodliwego nawet jeśli miałoby być używane. 

Napisano

W gruncie rzeczy nie należę do osób którzy coś robią licząc że im się spodoba. Tu się nic nie zmieni. 
Widziałem w postach jeszcze rowery Sensy, na przykład taki:

https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-giulia-g3-disc-105-2x12-2024/

albo taki:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-giulia-gf-comp-pd41756/
który już naciąga mój budżet a tego chcę uniknąć bo tak dokładać można bez końca. 
Jednak czytałem, że te rowery również nie są „chodliwe” na rynku wtórym…

Druga sprawa - mówisz że ten Romet ma agresywną geometrię? Czy te które wrzuciłem również w takim razie?