Ewicherek Napisano wczoraj o 14:14 Napisano wczoraj o 14:14 Witajcie Naszło mnie na rowerek elektryczny, mieszkam w beskidzkie i chciałaby troszkę pośmigać. Znalazłam rower FOCUS JAM2 6.8 za niecałe 14 tysi i mocno mnie kusi. Niestety doświadczenie mam ŻADNE! Jak byłam piękna i młoda jeździłam trochę xc na hardtail, ale teraz kryzys wieku średniego trzeba czymś złagodzić 😎 więc doradźcie mądrzejsi odemnie co kupić? Moze być coś tańszego oczywiście, ale żeby dało się troszkę po lesie pojeździć i było naprawiane w razie czego. Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 18:15 Napisano wczoraj o 18:15 Ile ważysz, jakie planujesz trasy? Jeśli jesteś drobna (tak do 75kg) i starczy ci wycieczka 1200 m w pionie to mocno polecam lekkie elektryki. Może być Jam 8.8 SL (ja mam takiego). Ok 20kg i przyjemnie jeździ nawet w trudnych warunkach. Jeśli dziennie planujesz 2000+ m pionu i do tego masz siłę to wówczas rower o o większej mocy i dużej baterii sprawi się lepiej. W Beskidach bez problemu wypożyczysz elektryka i to ci mocno polecam na początek. Wypożyczalnie miewają nowy i dobry sprzęt. Np. W Bielsku możesz spróbować lekkie treki albo focusy, albo ciężkie Cube, Dartmoory albo Canondale. Fakt, to kosztuje, ale mniej niż zła decyzja. Cytuj
Ewicherek Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Ważę ok 60 kg, jestem dość sprawna i silna. Mieszkam w Beskidzie wyspowym i generalnie chce zaliczać na codzień wszystkie okoliczne leśne drogi, przewyższenia poniżej 1000m. Pewnie inne rejony też mnie skuszą typu Tatry etc. Potrzebuję sprzętu do agresywniejszej zabawy, coby troszkę dopaminę podbić. Generalnie ten FOCUS JAM 6.8 wpadł mi w oko bo idealny rozmiar ramy i fajny osprzet, ale faktycznie lekki to on nie jest. Cytuj
Wojcio Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 60kg, do 1000 przewyższeń, agresywniejsza zabawa - nie kupuj potwora, co waży połowę Twojej masy. Jesteś idealną kandydatką na lekkiego elektryka. Karbon, bateria 400-500 i silnik 60Nm, za to dobre zawieszenie. Coś jak FOCUS, ale Jam SL, Lapierre, e-zesty, Hibike Lyke, GHOST Path Riot . Zajrzyj do Piwnica Rowerowa, Centrum Rowerowe, albo u Niemca, ale wtedy serwis nie jest taki oczywisty. Różnica 6-8kg to nie mało. Jak pisałem ja i żona mamy Focusy Jam SL 8.8, mój rekord do 2000m a tak 1400 to luz, a jestem ciut cięższy. Cytuj
Ewicherek Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Dzięki wielkie, rozsądnie prawisz , dobrze to mądrzejszego posłuchać. Będzie jakiś light Naprawdę bardzo mi pomogłeś, bo już miałam zamawiać 🫣 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi