piotr860903 Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca Witam, chce ściągnąć bębenek w celu przeserwisowania bo coś bardzo ciężko chodzi. Ściągnąłem kasetę, odkręciłem oś ale nie mogę ściągnąć bębenka, widzę tylko łożyska i nic więcej, nie mogę odkręcić imbusem tak jak w przypadku zwykłych kulek to było... Ktoś coś poradzi?😃 Cytuj
chester_jds Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca A jak za niego chwycisz ręką i pociągniesz do siebie, to nie schodzi? Jak np. tu (jak klikniesz, to odtworzy się od momentu, o który mi chodzi) Cytuj
piotr860903 Napisano 15 Marca Autor Napisano 15 Marca Niestety nie schodzi...próbowałem ciągnąć, uderzałem młotkiem gumowym i próbowałem wybić śrubokrętem od drugiej strony... Nic nie działa 😔 Cytuj
piotr860903 Napisano 15 Marca Autor Napisano 15 Marca Nic nie jest opisane niestety na niej... Fabryczna że scotta speedtera więc pewnie jakiś syncross albo inny wynalazek 😃 Cytuj
chester_jds Napisano 15 Marca Napisano 15 Marca No to tu film z yt jak zdemontować bębenek w syncrossie - może to ten model? Cytuj
piotr860903 Napisano 18 Marca Autor Napisano 18 Marca Wielkie dzięki, o ten klucz i sposób montażu chodziło 😃 Cytuj
rabarbaros Napisano Środa o 16:09 Napisano Środa o 16:09 No dobra , ja zdałem bębenek używając imbusa 14mm, zdiałem bębenek , ale co dalej??? Czy on jest nierozbieralny? Jak wyjąć łożysko z niego jak go wyczyścić? Siedz w Cannondale Topstone 2 2023 Cytuj
chester_jds Napisano Środa o 17:14 Napisano Środa o 17:14 Tej tulei w środku bębenka nie da się przesunąć w bok? wówczas masz już jak wybić łożysko. Coś w stylu pokazanym na tym filmie (ustawiłem od miejsca nas interesującego): Można też użyć specjalnego narzędzia, które wkładasz w łożysko po czym rozpychasz jego końce, mając zaczepienie - na tym filmie od ustawionego momentu. Z fotki wynika, że tam jest luz między tuleją i łożyskiem, chyba takie narzędzie miałoby miejsce na wejście. A może Twój bębenek wymaga prostszego/ skomplikowańszego podejścia, to już trzeba by jakiś service manual, żeby zobaczyć, jakie tam są komponenty względnie jaka jest instrukcja "deassembly" Cytuj
rabarbaros Napisano Środa o 18:01 Napisano Środa o 18:01 Prawdopodobnie to bębenek Formula FH-117K nierozbieralny , w sensie pewnie można próbować wybijać itd ale można się narobić, zepsuć i stracić czas. Wyszła ulepszona wersja tego bębenka V2 , ale najlepsze jest to że nigdzie nie mogę go dostać , ze Stanów przecież nie będę ściągał , masakra jakas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi